14. října ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že US vláda odmítla návrh ruského presidenta Vladimira Putina, aby US při odstranění ISIS a dalších džihádistů v Sýrii a v Iráku spolupracovaly s Ruskem. Lavrov řekl: Přednesli jsme Američanům návrh oznámený presidentem Vladimirem Putinem včera. Navrhli jsme, aby vyslali US vojenskou delegaci do Moskvy ke koordinaci četných společných kroků a potom bychom mohli do Washingtonu vyslat delegaci na vrcholné úrovni vedenou ministerským předsedou Dimitrijem Medveděvem.


 Je ale smutné, že naši američtí kolegové se v tomto případě ve skutečnosti nestaví na stranu těch, kdo bojují proti terorismu.

Pak v úterý 20. října CBS News on-line referovala následující: „US řekly iráckým vůdcům, že si musí v boji proti militantům Islamistického státu Iráku a Sýrie (ISIS) vybrat mezi probíhající americkou podporou a požádáním Ruska, aby intervenovalo místo nich. Generál námořní pěchoty Joseph Dunford, předseda spojených náčelníků štábů v úterý řekl, že Irák slíbil, že nepožádají o ruské nálety nebo podporu v boji proti ISIS.“

Avšak Irák už přesně to udělal – a dokonce řekl, že to vypadá, že Rusko je oddanější boji s ISIS než Amerika. Jak už jsem to 10. října shrnul:

Ve středu 7. října měla Reuters titulek: „Irák ve válce s Islamistickým státem spoléhá na Rusko,“ a referovala z Bagdátu, že „Irák chce, aby Moskva ve válce s touto skupinou militantů sehrála větší roli než Spojené státy, jak řekl ve středu šéf parlamentní komise pro obranu a bezpečnost.“

Před tím v anglickém interview s iráckým ministerským předsedou Haiderem al-Abadim vysílaným 2. října France24 TV se ho ptali, jak by se díval na rozšíření ruské bombardovací kampaně proti ISIS i na Irák a on (na 7:54) řekl: „Uvítal bych to.“

Takže někdy mezi 7. říjnem a 20. říjnem US přesvědčily irácké vůdce, aby v podstatě zrušili pozvání Rusům a místo toho se proti ISIS v Iráku družili s nimi.

Jsou tu možná dvě alternativní vysvětlení. Buď US Iráčanům slíbily, že to US už s poražením ISIS v Iráku budou brát vážně, nebo US Iráčanům slíbily, že je potrestají – přes MMF nebo jinak – pokud bude Irák pokračovat se svým ohlášeným záměrem nahradit US Ruskem. (Nebo samozřejmě mohly US provést obojí – cukr i bič.)

V každém případě (nebo v obou) daly US jasně Iráčanům na srozuměnou, že Amerika udělá vše, aby Rusko porazila – třebas přestane v Iráku bojovat s ISIS, bude-li toho zapotřebí – a že US se s Ruskem proti ISIS naprosto za žádných okolností spojovat nebude.

Čímž celému světu dostatečně objasnili, že současná americká vláda nepovažuje za svého úhlavního nepřítele džihádisty, nýbrž Rusy.

To však dal jasně na srozuměnou US president Barack Obama ve své Národně bezpečnostní strategii 2015, když jmenoval Rusko v 17 z 18 příležitostí, při nichž obviňoval z „agrese“. 18. případem nebyla Saúdská Arábie, hlavní financiér džihádistů, nýbrž Severní Korea, která představuje jen nepatrnou reálnou hrozbu kterémukoliv US spojenci kromě Jižní Koreje, a už vůbec žádnou Spojeným státům. (A samozřejmě, že US president neuváděl US, které v roce 2013 Galupův mezinárodní průzkum veřejného mínění jmenoval ve většině celého světa jako zemi představující největší hrozbu míru dnešního světa.“)

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  strategic-culture.org

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]