Vůdkyni francouzské nacionalistické a euroskeptické strany Národní fronta Marine Le Pen hrozí rok vězení a 45 000 euro pokuty za kritiku muslimů. Stát považuje poznámky Le Pen o muslimech modlících se v ulicích za nenávistnou mluvu a obvinil ji z „podněcování diskriminace, násilí nebo nenávisti ke skupině lidí na základě jejich náboženské víry.“ Francie má jeden z nejpřísnějších zákonů proti nenávistné mluvě v Evropě. Tohoto zákona se používá proti žurnalistům, spisovatelům, filmařům, novinám a periodikům včetně satirického týdeníku Charlie Hebdo. V lednu islamističtí teroristé zaútočili na kancelář Charlie Hebdo a zabili 12 lidí.


„Je mi líto, ale pro ty, kdo rádi hodně mluví o II. světové válce, tak když mluvíme o okupaci, tak o ní mluvit můžeme, protože muslimové modlící se v ulicích to je okupace území,“ řekla roku 2010.

„Je to okupace části tohoto území, předměstí, kde se uplatňuje náboženské právo. Určitě tam nejsou žádná obrněná vozidla, žádní vojáci, ale přesto je to okupace a doléhá to na obyvatele.“

Muslimské skupiny podaly podle francouzského zákona o nenávistné mluvě na Le Pen trestní oznámení, aby byla vyšetřovaná a stíhaná.

Le Pen byla do roku 2013 chráněna parlamentní imunitou, tehdy ji ale Evropský parlament zbavil její právní nepostižitelnosti a skupiny lidských práv tlačily na její stíhání.

„Nedopustila jsem se žádného zločinu,“ řekl Le Pen médiím, když vstupovala do budovy soudu v Lyonu v jihovýchodní Francii.

Prokurátoři v tomto případě požádali, aby byla tato nacionalistická vůdkyně osvobozena.

„Když paní Le Pen tyto modlitby na veřejném místě odsuzovala, tak nemluvila o celé muslimské komunitě, nýbrž o menšině, čímž pouze uplatnila svou svobodu projevu,“ řekl soudu prokurátor Banard Reynaud.

Národní fronta je populární v severní Francii, zvláště v regionu Nord-Pas-de-Calais u Kanálu La Manche, kde se gangy ilegální migrantů opakovaně pokoušely prorazit do terminálu Eurotunelu v Calais a dostat se do Británie.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com  

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]