V tom, co se jeví jako poslední a největší hoax na Internetu, vynašeč, který tvrdí, že pracoval pro ministerstvo obrany, prohlašuje, že vyzradil poslední telefonní hovor Michaela Jacksona před jeho smrtí, během něhož tato popová hvězda vyjadřuje svůj strach z vládního spiknutí za jeho vraždu. Rober Connors, ohledně nějž nelze dohledat žádné informace, tvrdí, že po 20 let pracoval pro DoD poté, co „během aktivního nasazení“ sloužil v Íránu a Vietnamu. Tento vynašeč přednáší tvrzení, že se zapojil do Operace Sedgwick, tj. do výhonku MK-Ultra, který se točil kolem „kontroly populace Afro-Američanů a městské mládeže přes hudbu.“


Michael Jacson během svého údajného posledního telefonního hovoru před svou smrtí varoval před spiknutím mocných sil za jeho zavraždění přes zinscenované předávkování léky.

„Není to vláda, je to více než vláda,“ uvádí hlas v tomto klipu během údajné konverzace s bývalým Jacksonovým manažerem Dieterem Wiesnerem.

Connor hrozí, že uvolní více audio a video-nahrávek týkajících se „Operation Sedgwick“, pokud se úřady nepustí do vyjasňování ohledně tohoto programu do 23. září.

Jazyk těla tohoto vynašeče v klipu se nejeví autenticky, a ač hlas na audio-nahrávce zní jako Michael Jackson, ta scéna budí dojem, že je sehraná podle scénáře.

Tento příběh jako všechny dobré internetové hoaxy to hraje na zlovolnou konspiraci s gangsterskou střelbou hip-hopové ikony Tupaca Shakura a s použitím rapové muziky jako formy kontroly mysli.

Spekulace, že Jackson byl zabit, protože se chystal odhalit iluminátskou kontrolu hudebního průmyslu, a to, že byl skutečný důvod za domněnkami, že zneužívá děti, co na něj vytahovali, rovněž už roky bují na okrajových konspiračních fórech. Jackson v roce 2002 pronesl proslov proti hudebnímu průmyslu, během něhož nesl transparent, na němž stálo „$ony Kills Music” ($ony zabíjí muziku).