Na webových stránkách Bílého domu byla uveřejněna petice, v níž prezidenta USA Baracka Obamu vyzývají, aby vrátil Nobelovu cenu míru, která mu byla udělena v r. 2009. V petici se odsuzují akce prezidenta USA vůči zemím Blízkého východu a kritizuje se zahraniční politika USA — doktrína „výměny režimů". Píše se mj. o tom, že zkáza v Libyi a v Sýrii nepřinesla žádné plody, ale jenom ztráty. Autor petice rovněž zdůrazňuje, že Američané by měli přijímat kladně ruské letecké útoky na Islámský stát.


V září bývalý ředitel Nobelova ústavu Geir Lundestad prohlásil, že prezident USA Barack Obama, který dostal Nobelovu cenu míru v r. 2009, nesplnil naděje, které se v něho vkládaly. „Mnozí z Obamových stoupenců si myslí, že to byla chyba", podotýká Lundestad. Udělení ceny nemělo výsledek, s nímž členové výboru počítali".

Obama dostal Nobelovu cenu míru v r. 2009. Toto vyznamenání ho přivedlo do rozpaků, oznámil tehdy vysoce postavený mluvčí Bílého domu.

Zdroj:  sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]