Kandidát na prezidenta USA za Republikánskou stranu Donald Trump vyzval k tomu, aby byla Rusku poskytnuta možnost provádění aktivních operací proti Islámskému státu v Sýrii, oznámil The Washington Post. „Víte, Rusko se chce vypořádat s IS, že ano? My se také chceme vypořádat s IS… Možná, že bychom měli jim to dovolit? Nechte je, ať to udělají", prohlásil Trump v pátek večer ve svém projevu v Oklahomě, oznámil list.


Podle Trumpova názoru hodlají jeho soupeři z Republikánské strany „rozpoutat třetí světovou válku kvůli Sýrii".

Politik zparodoval prohlášení svých oponentů před několikatisícovým obecenstvem, píše The Washington Post. Trump je často kritizován za to, že nedetailizuje svou zahraničněpolitickou pozici.

Tentokrát kandidát na prezidenta zdůraznil, že podobná nepřesnost je „cílevědomá". Vykládat veřejně své strategické zahraničněpolitické plány je „šílenstvím", prohlásil.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]