Znečišťujeme životní prostředí svými vozidly, z nichž uniká velké množství toxinů a škodlivin do vzduchu. Trávíme tak nejen přírodu, ale také sami sebe. Proto je výhodnější, abychom využívali možnosti koupě elektromobilů, které jsou mnohem přívětivější k životnímu prostředí a ke vzduchu, který dýcháme, to je třeba si uvědomit. Po silnicích jezdí mnoho aut, tím pádem se do vzduchu dostává i velké množství chemických výparů.


Lidé by rádi využívali elektromobily, ale jejich nabíjení trvá příliš dlouho a jejich dostupnost (schopnost baterie vydržet být déle nabitá) na delší vzdálenosti je tedy mizivá, baterie nejsou tak kapacitní, abychom s nimi mohli najet hodně km.

Proto se Velká Británie rozhodla testovat silnici, na které je jeden jízdní pruh vyhrazen pro elektromobily, které se mohou během jízdy po něm nabíjet. Tato myšlenka je velmi inovativní, ale také přínosná. Lidé by se tak nebáli investovat do elektromobilů a mohli by také svá auta využívat i pro vzdálenější cesty.

Testy již probíhají. 

Je tedy příjemnější už jen to, že stále jedete, nemusíte zastavovat, dlouhou dobu čekat, než se váš automobil nabije. Zvláště pak lidé, kteří denně dojíždí mnoho km a musejí tak své automobily nabíjet téměř denně.

Nabíjecí silnice by se mohla přenést také do jiných kategorií – jako cyklostezky apod. Již existuje cyklistická stezka SolaRoad nebo se také plánuje solární vozovka jako součást chodníku v Idahu.

Zdroj: citylab.com