V moři u západního pobřeží Spojených států došlo k masivnímu vymírání života, kterým jsou vědci „zmateni“. Chcete mi říci, že vědci, kteří toto mizení života z Tichého oceánu studují, neberou v úvahu možnost, že by mohlo být způsobenu stovkami tun jaderného odpadu, který tam už čtyři roky každý den odtéká? 11. března 2011 došlo u pobřeží Japonska k mohutnému zemětřesení. Jeho následkem bylo ničivé tsunami, které zanechalo část země v troskách. Oficiální zprávy tvrdí, že zahynulo 15 891 lidí, dalších 6 152 bylo zraněno a 2 584 bylo pohřešováno.


Japonsko má na svém území mnoho jaderných elektráren, jež vyráběly asi 30 procent veškeré elektřiny spotřebované v zemi.  Většina provozuschopných jaderných reaktorů je právě na pobřeží, v jedné ze seismicky nejaktivnějších oblastí na planetě.

Image Nejsilnější tsunami od roku 1900 způsobilo totální zničení tří ze šesti jaderných reaktorů v JE Fukušima, jejich aktivní zóna se roztavila během prvních tří dnů po tsunami. Japonské ministerstvo pro vědu v listopadu 2011 informovalo, že radioaktivní cesium kontaminovalo nejprve plochu 30 tisíc km² a pak dalších 12 tisíc km². Zničené reaktory znečišťují Tichý oceán stovkami tun radioaktivního odpadu denně po celé čtyři roky. Devastující následky této kontaminace jsou stále zřetelnější. Radioaktivní cesium (alkalický kov) se rychle šíří ekosystémem a způsobuje otravu celého potravinového řetězce. Tato odpadní látka byla detekována v okruhu větším než 300 kilometrů od JE Fukušima. Cesium a ostatní radioaktivní odpady se akumulují v organismech rychleji, než je organismus schopen se jich zbavit. Japonská vláda a provozovatel havarované elektrárny TEPCO (Tokyo Electric Power Company) bezostyšně lhali o množství radioaktivního odpadu, který uniká do Tichého oceánu, ničivé následky toho však již není možné ignorovat.

Je zvláštní, že od počátku této katastrofy, která se již ukazuje jako mnohem horší než ta černobylská v roce 1986, se nesešli ti nejlepší vědci, aby dali hlavy dohromady a navrhli, jak zastavit únik radiace. Důvod je zřejmý: Nikdo neví, jak si s tím poradit.

Londýnské noviny The Times v březnu 2015 napsaly, že ředitel JE Fukušima Akira Ono potvrdil, že neexistuje technologie, která by dekontaminovala tři roztavené reaktory, a že on sám nemá ani ponětí, jak by měl takový postup vypadat.

Nedávno ředitel Společnosti pro odstávku JE Fukušima (Fukushima Daiichi Decommissioning Company) Naohiro Masuda také prohlásil, že taková technologie, která by odstranila vysoce radioaktivní trosky zničeného reaktoru, neexistuje: