Volby ukrajinského prezidenta Petra Porošenka byly zfalšovány, prohlásil bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov v interview pro analytický program Postskriptum. „Volby (prezidentské) byly zfalšovány. O žádných 50% se tam samozřejmě nedá mluvit. Byla to svého druhu domluva. Sázka Američanů na tohoto člověka a volby prostě „udělali". Byly to absolutně nelegitimní volby. Žádná demokracie", prohlásil Azarov. Bývalý ukrajinský premiér má za to, že Porošenko přesto nevyužil svého postavení, protože „ztratil smysl pro realitu".


Nechal si podle bývalého ukrajinského premiéra ujít unikátní příležitost zastavit válku a přestat ničit ten region, který byl základem pro celé ukrajinské hospodářství.

Azarov zdůrazňuje, že Ukrajina potřebuje změnu současného režimu a návrat ke zdravému smyslu. V první řadě je podle něho třeba zastavit válku a nastolit mír.

„Zadruhé je třeba usednout k jednacímu stolu a zatřetí obnovit normální vztahy s Ruskem, obnovit vzájemné ekonomické vztahy s Ruskem a přestat s vydíráním", zdůraznil Mykola Azarov.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com