Po včerejší tzv. „rozsáhlé“ ofenzivě rebelů, jak o ní referovaly Ukrajinské ozbrojené síly, a těsně v patách Porošenkově hrozbě bezprostředního vyhlášení stanného práva (včetně práva svévolně zadržet nebo nuceně přesídlit příslušníky cizích národů) a po odhalení Sorose jako loutkáře, co vyžaduje smrtící zbraně‘, referuje Tass, že ukrajinští nacionalisté přidružení k extremistické organizaci, co si říká Pravý sektor (v Rusku postavený mimo zákon) byli naléhavě vyzváni, aby přerušili dovolenky a všichni velitelé dostali rozkaz, aby zahájili plnou mobilizaci. NATO požádalo obě strany, aby se stáhly, a soustřeďuje se na odpovědnost Ruska, jelikož Porošenko říká, že na ukrajinské půdě je teď více než 9 000 ruských vojáků (YouTube důkaz u toho zatím chybí).


Jak hlásí Tass, Porošenko se zjevně uchyluje zpět ke svým ‚ne-teroristickým‘ neonacistickým příznivcům, aby oni bojovali proti pro-ruským ‚teroristům‘…

[quote align="center" color="#999999"]

Ukrajinští nacionalisté přidružení k extremistické organizaci, co si říká Pravý sektor (v Rusku postavený mimo zákon) byli naléhavě vyzváni, aby přerušili dovolenky a všichni velitelé dostali rozkaz, aby zahájili plnou mobilizaci, řekl mluvčí Pravého sektoru Andrej Stěmpickij.

„Ti, kdo jsou pryč na dovolené, nebo zůstali během klidu na frontové linii doma, by se měli připravit k návrtu ke svým jednotkám. Velitelé rezervních batalionů by měli vyhlásit mobilizaci, aby shromáždili své útvary v plné síle a udržovat své muže v připravenosti na odchod k bojovým jednotkám či do výcvikových center,“ říká v poselství vystaveném na Facebooku Stěmpickij.

Stěmpickik řekl, že „i přes odpor přívrženců příměří my půjdeme do boje.“

Pravý sektor je ukrajinskou asociací radikálních nacionalistických organizací. V listopadu 2014 jej Ruský nejvyšší soud vyhlásil extremistickou organizací a jeho činnost na ruském území postavil mimo zákon. Rusko před tím zahájilo úkony trestního vyšetřování proti vůdci této skupiny Dimitriji Jarošovi kvůli jeho volání po terorismu. [/quote]

Jak hlásí DPA, Porošenko ví, kdo za to může…

[quote align="center" color="#999999"]

Na Ukrajině je více než 9 000 ruských vojáků, kteří při nadcházející rozsáhlé ofenzivě představují hrozbu, řekl ve čtvrtek ukrajinský president Petro Porošenko. Zesílení bojů mezi pro-ruskými separatisty a ukrajinskými ozbrojenými silami tento týden na východní Ukrajině bylo nejsmrtonosnější od zastavení palby podepsaného v únoru.

„Pořád je tu kolosální hrozba obnovení vojenských akcí velkého rozsahu ruskými teroristickými skupinami,“ řekl Porošenko parlamentu během projevu k prvnímu výročí jeho nástupu do úřadu.

„Na území Ukrajiny je 14 ruských vojenských batalionů z taktických uskupení o síle více než 9 000 vojáků,“ řekl Porošenko.[/quote]

Jako je tam má NATO…

[quote align="center" color="#999999"]

Rusko musí jednat, aby se zmírnilo napětí na východní Ukrajině – Stoltenberg z NATO.

Rusko má částečnou odpovědnost při pomoci se zastavení obnovených bojů na východní Ukrajiny, řekl ve čtvrtek generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Obě strany konfliktu musí stáhnout z frontové linie těžkou výzbroj a pomoci realizovat před tím podepsané dohody o zastavení palby, řekl reportérům v Oslo.

* * *[/quote]

Pak se eskalovalo ukazování prstem:

  • RHODES: TÍMTO DĚNÍM RUSKO PORUŠUJE MINSKÉ DOHODY
  • RUSKO OPAKUJE, ŽE NA UKRAJINĚ NEMÁ ŽÁDNÁ VOJSKA: IFX

* * *

Vypadá to, že by to snad mohlo Sorosovi pomoci s prosazením smrtící pomoci, když Minská dohoda visí na vlásku.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj:  zerohedge.com