Bude to Evropa, kdo povede svět k této Ekonomické totalitě, protože vláda si teď zoufale chce udržet Euro. Kdyby Euro zkolabovalo, tak se položí i Brusel. Ta vláda existuje výlučně kvůli Euru. Osudově zhoubná konstrukce Eura je klíčová. Neúspěch při konsolidaci dluhů všech jednotlivých členských států byl snad nejhorší chybou, která se kdy v té éře Nové ekonomiky po Velké depresi vůbec udělala, když vládní právníci předpokládali, že si jak nějací moderní diktátoři prostě jen mohou napsat zákon a ten se prostě naplní. Protože neuspěli s konsolidací dluhů, tak se pak musely i bankovní rezervy podrobit politické korektnosti, aby byly v souladu s bruselskou držbou části státního dluhu všech členských států. 


(Poznámka: Jde o vynucenou část bankovních rezerv v podobě státních dluhopisů států Eura.) To znamená, že při částečném nebo úplném bankrotu jednotlivých státním dluhem obtěžkaných členských států se podvrátí i bankovní systém. To je, jako by bankovní rezervy v USA sestávaly z dluhů států. Kdyby se jeden stát položil, všichni by spěchali, aby rozprodali ty banky, co toho měly nejvíce.

Jelikož se Brusel nereformuje, tak se ukáže, jak to správně formuloval Einstein, že nemůžete problémy řešit jen tou samou myšlenkovou linií, jakou jste je vyvolali. Celý ten nápad na negativní úrokové míry je jen postup podle toho samého Keynesiánského konceptu, že snížení sazeb stimuluje poptávku. Chybějící článkem je v tom DŮVĚRA. Když nebudete věřit, že si vyděláte aspoň 1%, tak nezaplatíte ani 0%. Spolu s tím, jak nadále snižují sazby, aby stimulovali nakupující, tak drtí seniory, kteří teď nemohou žít ze svých úspor, omezují své výdaje, a ničí samotnou ideu společenské smlouvy o penzích a důchodech. Nedostatek DŮVĚRY brání vzniku nových podniků a to tudíž vede ke ztracené generaci mládeže, která nemůže najít práci. Senioři jsou nuceni pracovat, a tak vzniká ještě větší nedostatek pracovních míst vedoucí k ještě větší nezaměstnanosti mezi mladými.

Navíc k tomu trendu drcení seniorů a mladých, tu všude ještě máme vzrůstající napětí zášti proti cizincům, protože se na ně pohlíží jako na ubírající ze vzácných pracovních míst, když migrují do země. Vzniká z toho cyklus začarovaného kruhu, který nelze prolomit stejnou myšlenkovou linií.

Proto vlády pořád používají tu samou úvahovou linii negativních úrokových sazeb a přikračují k dalšímu kroku. Nemohou naplnit své rozpočty, jelikož daňové výnosy klesají spolu s ekonomickou aktivitou, a tak se pouští do štvanice na peníze, čímž způsobují ještě větší propad globální ekonomiky. Jelikož se štvou za penězi, tak je lidé o to více křečkují a o to méně investují. Mají sklon kupovat aktiva tak, aby se mohli utrhnout z té jejich sítě. Vláda tedy, aby se svým úsilím pokročila, tak ji napadá jako řešení odstranit hotovost, aby si vynutila konec černé ekonomiky a uvalila 100% výběr daní.

Brusel však ví, že v evropském bankovnictví je reálná krize. Ta krize je však monumentální a nelze ji vyřešit v rámci stejné myšlenkové linie, která tuhle šílenou noční můru vyvolala. Odstraněním hotovosti jasně lidem zabrání ve výběrových bankovních panikách, když budou členské státy bankrotovat. Chytré peníze se z toho už teď pokouší zdekovat, když nakupují vzácná umělecká díla, mince, známky, starožitnosti, nemovitosti a cokoliv dalšího. To je jediný způsob úniku, když se odstraní hotovost, tak bude i šance, že by se jim mohlo povést uvalit KAPITÁLOVOU KONTROLU a zabránit pohybům peněz pryč ze země. To bude tradiční další krok v té samé myšlenkové linii, která k tomuto všemu vedla.

Takže nakonec to budou vlády (nikoliv Rothschildové), kdo budou bojovat o samotnou svou existenci. Zažehnou tak občanské nepokoje, které v období mezi 2015,75 až 2017 prudce vzrostou. (Poznámka: Autor je asi nejznámější badatel v oboru ekonomických a společenských cyklů, na jejichž základě už vícekrát předpověděl načasování různých zlomových okamžiků na trzích i ve společenském a politickém dění.) Starosti nám rovněž dělá 21. listopad 2018, který bude indikátorem zlomu cíleného chování, který v předchozí cyklické vlně přivodil 11.9 v New Yorku, a je to právě ten den, co v roce 2010 přinesl řeckou ekonomickou krizi. Geopoliticky Obama odflákl všechno, co by se dalo udělat, aby svět byl bezpečnější. Zruinoval evropskou ekonomiku sankcemi proti Rusku a vytvořil už i alianci mezi Ruskem a Čínou s vojenskými akcemi a cvičeními. USA by snad mohly Rusko na konvenčním bojišti porazit, ale úplně stejně nemohou porazit i Čínu. Mezi tím nejsilnější evropská ekonomika, ta německá, nesmí mít na základě ústavy velkou vojenskou sílu.

Brusel mluví o pokusech zformovat teď k navýšení své síly Evropskou armádu. To je ale všechno jen pózování a potrhlost. Brusel tedy povede razii k rozdrcení hotovosti tak, jak ji známe. Postupujeme do další fáze masivní deflace, před kterou jsem už varoval – nikoliv HYPERINFLACE. Vláda se chystá kontrolovat všechno a vy si nebudete moci nic kupovat ani prodávat bez vládního povolení. To je Ekonomická totalita, před kterou jsem varoval, že je na horizontu.

Další krokem v té samé hře bude KAPITÁLOVÁ KONTROLA. Pak si evropské vlády uvědomí, že nemohou odstranit hotovost, aniž by to současně neudělal zbytek celého světa, a peníze budou z Evropy prchat ještě rychleji, čímž i dolar vyženou do přehnaných výšin. Takže nejspíš pojedou podle stejného scénáře, jako to udělal Kypr, a uvalí měnovou kontrolu, aby zabránili úprku peněz.

Jedinou cestou z tohoto bince bude změna procesu myšlení. A o to je skutečný boj. Jak jsem už mnohokrát před tím řekl, že HYPERINFLACIONISTÉ jsou úplně vedle a že se, než to všechno dospěje ke konci, budeme MODLIT ZA INFLACI. Teď už jsme v celkovém módu hroucení Západní civilizace, protože vládu kontrolují dluhy a právníci, kteří si myslí, že mohou být diktátory prostě tak, že si napíší zákony.

Pokud chápete povahu té příšery, se kterou bojujeme, tak NEBUDETE překvapeni a poučíte se z historie, i když se budeme muset dívat, jak ji ti další opakují.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: armstrongeconomics.com