Stovky amerických vojáků bojových jednotek připravují kyjevskou nacismem nakaženou Národní gardu z batalionu Azov a z podobně smýšlejících extremistických polovojenských skupin k eskalaci agresivní války proti Donbasu. O pokračující v nízké úrovni vedené válce na Donbasu se před obnovením plnocenných úderů nic nehlásí. Novorossia Today to vysvětlovala: „USA podporované nacistické živly jsou integrální součástí pokračující ilegální války proti Východu a prominentně určují budoucí kurz Ukrajinského státu.“


Ukrajina je Obamova války – s využitím kyjevských fašistů k nemilosrdnému provádění špinavé práce všemi dostupnými prostředky.

„US politika pracuje spolu s mediální propagandou ruku v ruce na rozdmýchávání situace v zemi, která už je i tak v ohni,“ vysvětluje Novorossia.

Ruské ministerstvo obrany Washington obvinilo z destabilizace situace na Ukrajině více, než kdy dosud, provokativními bojovými cvičeními – včetně takových, která probíhají poblíž jihovýchodních měst Mariupol, Severodoněck, Arťomovsk a Volnovacha.

I ruské ministerstvo zahraničí vydalo podobné prohlášení – když říká, že po takovémto zapojení US bojových útvarů na Ukrajině, včetně výcviku Kyjevských sil a společných cvičení s nimi, by mohl nastat nárůst krveprolití.

Ve čtvrtek mluvčí US ministerstva zahraničí Marie Harf lhala, když říkala: „Je opravdu těžké získat přesné informace o přesném konkrétním počtu ruských vojsk na Ukrajině, my ale víme, o jejich významné přítomnosti.“

Ve středu ministerstvo zahraničí svedlo to, co opravdu samo dělá, na jiného, když obvinilo Rusko z porušování podmínek Minských dohod o zastavení palby a z posílání vojsk a zbraní na Donbas.

Ve skutečnosti neexistuje žádný důkaz, který by naznačoval porušování Minska Ruskem – nebo zapojení ruských vojsk do konfliktu už od jeho počátku loni v dubnu. Ve skutečnosti jsou tvrzení o „ruské agresi“ Velkou lží.

Žádná neexistuje – ani teď, ani před tím nebo v plánech. Ve skutečnosti spousta důkazů ukazuje, že Washington vyzbrojuje kyjevská vojska těžkými zbraněmi a cvičí jeho síly k eskalaci války na Donbasu – což je nestoudným porušováním Minska.

Porošenko vyhlásil, že kyjevská vojska jsou k boji už připravena. „Lví podíl vojenského personálu pochází ze čtvrté vlny mobilizace,“ řekl.

„Podívejte se, na jak vysokou úroveň se to dotáhlo jen za dva měsíce,“ chvástal se. „Připravujeme se k obraně naší země,“ což je kódové slovo pro záměr obnovit dle Obamovy libosti válku v plném rozsahu.

„Na území Ukrajiny je teď agresor, nepřítel a my musíme udělat vše, co je u nás možné, abychom zajistili účinnou obranu,“ horoval Porošenko

. „Ti, kdo se těchto cvičení zúčastnili, jasně předvedli vysokou úroveň…, Ukrajinská armáda dnes tedy patří k těm nejlépe na boj připraveným,“ dodal.

Plánuje nelítostnou eskalaci války. Jak jsou ty ukrajinské síly opravdu „k boji připraveny“ to se teprve uvidí. Bojovníci za svobodu z Donbasu je loni rozdrtili.

Pokud dojde k obnovení války v plném rozsahu, tak lze nejspíš očekávat jen více toho samého – pokud se do toho nezapojí přímo Amerika, třebas leteckým teroristickým bombardováním.

Šéf hlavního operačního direktorátu ruského generálního štábu generálplukovník Andrej Kartapolov Ameriku obvinil, že to ona je hlavním iniciátorem všech moderních konfliktů.

Washington a jeho zlovolní spojenci během jediného desetiletí agresivně bez příčiny zaútočili na jiné země více než 50 krát, řekl. Hlavním záměrem US politiky je marginalizovat, ohradit, oslabit a izolovat Rusko, zdůraznil.

V lednu Putin řekl, že US politická, ekonomická a vojenská pomoc Kyjevu je zaměřená na „dosažení geopolitických cílů omezování Ruska.“ Ukrajinská armáda je pod kontrolou US, je to „legie NATO.

Často říkáme: Ukrajinská armáda, Ukrajinská armáda. Kdo tam ale opravdu válčí?“

„Jsou tam opravdu zčásti oficiální jednotky ozbrojených sil, ale do velké míry jsou to (nacismem nakažené) tzv. ‚dobrovolnické bataliony nacionalistů‘,“ vysvětloval Putin.

Ti ale neslouží ukrajinským zájmům, tvrdil Putin. Jdou proti Rusku na rozkaz z Washingtonu.

Obsahují i „zahraniční legie NATO, které samozřejmě národní zájmy Ukrajiny neprosazují,“ zdůrazňoval Putin.

„Bohužel oficiální kyjevské úřady se odmítají držet cesty mírového řešení. Nechtějí řešit (stav krize) pomocí politických prostředků.“ Chtějí válku, ne mír.

Kartapolov Washington obvinil z vyslání US bojových jednotek „přímo do bojové zóny u Mariupolu, Severodoněcka, Arťjomovska a Volnovachy.“

„US se jeví jako ten nejzákladnější podněcovatel všech vojenských konfliktů ve světě,“ řekl.

„Západní země se začaly zříkat role ‚architektů‘ systému mezinárodních vztahů a nechaly roli jediné světové super-mocnosti na US.“

Laureát Nobelovy ceny míru Obama je zároveň teroristický bobarďák sedmi zemí za šest let v úřadu. Má však za lubem ještě otevřenější agresi.

„Ohavné výsledky (US válek) jsou všem dobře známé,“ zdůrazňoval Kartapolov.

Bez ustání pokračují proti národům nijak nedychtícím po válce.

Zpráva OSN nazvalo Sýrii a Irák „mezinárodními školami k získání vrcholné kvalifikace v extremismu.“

Afghánistán, části Pákistánu, Libye, Jemen a Somálsko pokračují podle toho samého vzoru. Tyhle země zamořuje dovezený terorismus ze spousty takových zemí. A Washington za to nese plnou odpovědnost.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: globalresearch.ca, reformy.cz