Zaur Dadajev, obviňovaný z vraždy Borise Němcova a předpokládaný vykonavatel zločinu, se zřekl svého přiznání viny. Oznámil to v besedě s ochránci lidských práv ze Společenské pozorovací komise. [quote align="center" color="#999999"] „V okamžiku zadržení jsem byl se svým přítelem a bývalým podřízeným Ruslanem Jusupovem. A řekli mi, že když se k tomu přiznám, propustí ho. Přistoupil jsem na to", vysvětlil.[/quote]


Kromě toho ukázal Dadajev členům komise stopy po poutech a nánožních okovech a podotkl, že byl po dva dny spoután a měl na hlavě pytel. Dodal, že chtěl u soudu prohlásit svou nevinu. „Soudce mi ale nedovolil říci ani slovo", zdůraznil obviňovaný.

Celkem bylo v kauze vraždy Němcova zatčeno pět lidí. V Grozném byl také podniknut pokus o zatčení dalšího předpokládaného účastníka spiknutí, ten se ale zabil granátem.

Dva podezíraní z vraždy politika Borise Němcova se odvolali proti svému zatčení ve středu, oznámila agentuře RIA Novosti tisková tajemnice Basmanného soudu Moskvy Anna Fadějevová. Podle jejích slov, dostal soud stížnosti advokátů Anzora Gubaševa a Ramzata Bachajeva, a tyto stížnosti budou později projednány v Moskevském městském soudu.

Dříve bylo oznámeno, že obhajoba dalšího podezíraného z vraždy politika Borise Němcova podala stížnost na jeho zatčení.

Nemcov v minulosti zaujimal celou radu vysokych postu ve Vlade RF. Pote presel do opozice. Zastrelen byl v noci na 28. unora v centru Moskvy. Vysetrovatele pracuji s nekolika verzemi zlocinu, vcetne najemne vrazdy. V utery byl Boris Nemcov pohrben na Trojekurovskem hrbitove v Moskvě.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: cz.sputniknews.com