Po více jak 13 letech pokračujících bojů na východě jsou muslimové čím dál tím více kritizováni za to, že dostatečně neodsuzují extremistické projevy jejich náboženství. Po všech nedávných událostech se zdá vztah mezi muslimy a ne-muslimy v Evropě ještě vyhrocenější. V mnoha zemích vystřídal strach a nedůvěra ve svobodu projevu a porozumění mezi lidskými bytostmi. 21. února však jedna 7letá norská holčička sebrala odvahu a po událostech v sousedním Dánsku se rozhodla postavit jak extrémistům, tak i antisemitismům.


Muslimka Hajra založila akci na Facebooku, které spočívala v utvoření „prstence míru“ okolo synagogy v hlavním městě Oslo. Na Facebooku vysvětlila:

[quote align="center" color="#999999"]

„Pokud chce Jihad páchat násilí ve jménu islámu, musí nejdřív projít přes muslimy. Ti chtějí ukázat, že je jim líto všeho násilí spáchaného na židech, a chtějí je podpořit.“ [/quote]


Událost byla velkým úspěchem a ukázalo se na ní přes 1000 muslimů. V Norsku žije přes 1500 židů a muslimové tvoří 8% z celkového počtu 5,1 milionů obyvatel.