Britský ministr zahraničních věcí Philip Hammond přednesl v Londýně projev, ve kterém znovu hovořil o destabilizující úloze Ruska v ukrajinské krizi. [quote align="center" color="#999999"] „Akce prezidenta Putina — nezákonná anexe Krymu a používání ruských vojsk za účelem destabilizace východu Ukrajiny — to všechno důkladně podkopává bezpečnost suverénních národů ve východní Evropě", řekl Hammond ve svém vystoupení v Královském spojeném ústavu obranných výzkumů.[/quote]


Podle mínění britského ministra se Putin nehodlá řídit pravidly přijatými v mezinárodním společenství, jejichž cílem je zachování míru, a naopak „usiluje o jejich likvidaci", a v této souvislosti znamená Rusko potenciálně „nejzávažnější zvláštní hrozbu pro bezpečnost" Británie.

Moskva mnohokrát prohlašovala, že nemá nic společného s událostmi na jihovýchodě Ukrajiny, není stranou vnitřního ukrajinského konfliktu a má zájem na tom, aby Ukrajina překonala poltickou a ekonomickou krizi. Moskva zdůrazňuje, že veškerá jí adresovaná obvinění jsou bezdůkazná.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com