Členové senátní Komise ozbrojených služeb se nejdříve v prosinci podívali na barvité fotky, které dostali od senátora Jima Inhofa (R., Okla.), pak si ty fotky vzali a nechali je nezávisle zpracovat k ověření a potvrzení autenticity snímků, než je pak exkluzivně poskytli Free Beacon. Inhofe řekl, že doufá, že tyto obrázky zafungují jako budíček pro Obamovu administrativu a Americký lid, který je převážně ušetřen toho, aby názorně spatřil to násilí na Ukrajině páchané Ruskem podporovanými separatisty…


Po publikaci jeho tvrzení se začaly vznášet vážné otázky ohledně autenticity některých z fotografií poskytnutých senátorem Jimem Inhofem (R., Okla.). Několik z obrázků ruských konvojů bylo zjevně pořízených během konfliktu Ruska s Gruzií v roce 2008. Vzhledem k podobnosti mezi předchozími obrázky a těmi, které poskytla senátorova kancelář, to washingtonský Free Beacon dále vyšetřuje a bude to podle potřeby aktualizovat.

Senátor Inhofe v prohlášení uvedl: „Ti poslanci Ukrajinského parlamentu, kteří nám tyto fotky poskytli v tištěné formě, jako kdyby pocházeli přímo z fotoaparátu, si posloužili opravdu špatně. My jsme důvěřivě na tyto fotky naletěli, protože tyto obrázky souhlasí se zprávami, které z tohoto regionu pochází. Když jsem se dověděl, že jedna z poskytnutých fotek je teď zjevný falsifikát fotky AP zachycené v roce 2008, tak jsem zuřil.

Divíte se tomu, jak jsou si ty obrázky podobné?

Je to naprosto neuvěřitelné. Neuvěřitelné.

Chci především říct, že netvrdím, že mám ponětí o tom, co se na Ukrajině děje. Mnozí lidé cítí nutkání si zvolit nějakou stranu, ale mohu vás ujistit, že 99% z nich o tom nemá ani ponětí. Nemyslím si, že by na kterékoliv straně bojů bylo moc „hodných hochů“, a předpokládám, že obě strany lžou tolik, kolik je jen možné. Což je velice smutná situace, ale jen málo lidí v ní ví, co se děje. Proto to moc nekomentuji.

Přál bych si, abych mohl říci to samé o senátorech Spojených států, víte, o těch lidech, kteří ve skutečnosti hrají důležitou roli při rozhodování, když jde země do války (tj. když se Obama rozhodne s nimi konzultovat).

Senátor Jim Inhofe z Oklahomy ve svém nejlepším pokusu osobně zprostředkovat náhled válkou šílenému senátorovi John McCainovi zveřejnil fotografický důkaz ruských vojáků na Ukrajině, aby protlačil svůj návrh zákona o poskytnutí US zbraní Ukrajině. Nebo si to o tom alespoň myslel…

Washingtonský Free Beacon referoval:

[quote align="center" color="#999999"]

Inhofův návrh zákona o vyzbrojení Ukrajinců sponzoruje přinejmenším 16 dalších vůdčích Republikánů včetně senátorů Teda Cruze (Texas), Johna Cornyna (Texas), Marca Rubia (Fla.) a Toma Cottona (Ark.).

Zákon by Spojené státy autorizoval k poslání smrtící výzbroje a požadoval by, aby Obama Kongresu poskytl „důkladnou strategii“ podpory Ukrajiny, aby mohla postupovat vpřed.

Tyto nové důkazy by mohly pomoci posílit zdůvodnění této nové legislativy na Capitol Hill, a ta by Spojeným státům umožnila poskytovat smrtící vojenskou pomoc Ukrajincům, kteří o takovou pomoc Ameriku žádají už měsíce.

T yto obrázky byly nafoceny mezi 24. srpnem a 5. zářím uprostřed Ruskem podporované invaze na Východní Ukrajinu. Tyto boje v následujících měsících začaly být ještě krvavější, jelikož do země přišly další stovky Rusů, tvrdí kongresové zdroje obeznámené s tímto konfliktem.

Členové senátní Komise ozbrojených služeb se nejdříve v prosinci podívali na barvité fotky, které dostali od senátora Jima Inhofa (R., Okla.), pak si ty fotky vzali a nechali je nezávisle zpracovat k ověření a potvrzení autenticity snímků, než je pak exkluzivně poskytli Free Beacon.

Inhofe řekl, že doufá, že tyto obrázky zafungují jako budíček pro Obamovu administrativu a Americký lid, který je převážně ušetřen toho, aby názorně spatřil to násilí na Ukrajině páchané Ruskem podporovanými separatisty…[/quote]

S tím je ale jen jeden malý problém. Některé z těch fotek jsou naprostá falza a jsou ve skutečnosti z konfliktu Ruska s Gruzií v roce 2008. Více z Washington Free Beacon:

[quote align="center" color="#999999"]

AKTUALIZACE 3:11 h odpoledne: Po publikaci tohoto článku byly vzneseny vážné otázky o autenticitě některých z fotografií poskytnutých senátorem Jimem Inhofem (R., Okla.). Několik z obrázků ruských konvojů bylo zjevně pořízených v roce 2008 během konfliktu Ruska s Gruzií. Vzhledem k podobnosti mezi předchozími obrázky a těmi poskytnutými senátorovou kanceláří je Washington Free Beacon ještě dále zkoumá a bude svou zprávu, bude-li třeba aktualizovat.

Senátor Inhofe v prohlášení uvedl: „Ti poslanci Ukrajinského parlamentu, kteří nám tyto fotky poskytli v tištěné formě, jako kdyby pocházeli přímo z fotoaparátu, si posloužili opravdu špatně. My jsme důvěřivě na tyto fotky naletěli, protože tyto obrázky souhlasí se zprávami, které z tohoto regionu pochází. Když jsem se dověděl, že jedna z poskytnutých fotek je teď zjevný falsifikát fotky AP zachycené v roce 2008, tak jsem zuřil. To ale nic nemění na faktu, že existuje spousta důkazů, že Rusko do této země proniklo s tanky T-72, a že pro-ruští separatisté chladnokrevně zabíjejí Ukrajince.“[/quote]

To je prostě neuvěřitelné, a je to jen další důkaz toho, že „vedení“ US nemá absolutně žádné ponětí o tom, co dělá. A to je velice nebezpečné. Daily Caller to dost dobře formuloval:

[quote align="center" color="#999999"]

Senátor Jim Inhofe (R-Okla.) ve čtvrtek vydal fotografie toho, o čem říká, že potvrzuje ruské vojenské akce proti Ukrajině.

Dal je „exkluzivně“ Washington Free Beacon. Až na jeden problém – některé z těch fotek, které WFB od tohoto 80 letého senátora dostal, se datují z roku 2008 od AP, a nejsou tedy v ničem exkluzivní.

WFB poukazuje, že tyto fotografické důkazy by mohly být stěžejní pro přesvědčení Kongresu, aby podpořil legislativu, která by Ukrajincům poskytla vojenskou pomoc.

Říkají, že Inhofe pracoval „nezávisle“ na Kongresu, aby ověřil autenticitu těchto fotografií. Nezávisle znamená to, že jeho kancelář zapomněla na základní online hledání obrázků.

Inhofe se samozřejmě pustil do prezidenta Obamy a řekl o něm, že „pomalu chápe,“ co se ve světě kolem děje.

Je to ale možná jistý senátor z Oklahomy, který by potřeboval kurz v místní provozovně Applu.[/quote]

Tohle nešlo ani víc zpackat. Další důkaz, abyste nevěřili ničemu, co vláda říká, a že by se neměly zahajovat žádné další války.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz