S tím, jak GREXIT (vypadnutí Řecka z Eura) zase klepe na Euro-dveře, tak Mario Draghi zas přichází s něčím, nad čím zůstává pusa otevřená. Jak hlásí Reuters, tento nepolitický, do ničeho se nevměšující, zcela nezávislý šéf centrální banky vysvětlil, že je zapotřebí strukturálních reforem, aby se „zajistilo, že si každá země povede lépe, až bude patřit do euro-zóny,“ s dodatkem, že země této Euro-zóny musí „dokončit“ svou monetární unii další integrací ekonomických politik a prací na unii kapitálových trhů. Brusel über alles … (čili jinak je tu „hrozba odchodu z eura, jejíž důsledky by nakonec postihly všechny členy“).


Jak hlásí Reuters:

[quote align="center" color="#999999"]

Země Eurozóny musí „dokončit“ svou monetární unii další integrací ekonomických politik a prací na unii kapitálových trhů, řekl president Evropské centrální banky Mario Draghi.

Ve středu v článku pro italský deník Il Sole 24 Ore Draghi uvedl, že je zapotřebí strukturálních reforem, které „zajistí, že až bude každá země trvale patřit do eurozóny, tak si povede lépe.“

Řekl, že nedostatečnost těchto reforem „vyvolala hrozbu odchodu (z eura), jejíž důsledky by nakonec postihly všechny členy,“ s dodatkem, že monetární politika ECB, jejímž cílem je cenová stabilita, nemohla reagovat na šoky v každé jednotlivé zemi.

Řekl, že ekonomická unie prodchne trhy větší důvěrou ve výhled na budoucí růst – který je kriticky důležitý pro snížení vysokých měr zadlužení – a tak bude s menší pravděpodobností reagovat negativně na zádrhely, jako jsou dočasná zvýšení rozpočtových deficitů.

„To znamená vládnout spolu, postupovat od procesu koordinace k procesu společných rozhodnutí, od pravidel k institucím.“

Sjednocení kapitálových trhů následující po letošní bankovní unii také způsobí, že tento blok se stane daleko odolnějším.

„To, jak jsou sdílena rizika, je propojeno v hlubinách kapitálových trhů, zvláště akciového trhu. V důsledku toho musíme hbitě postupovat směrem k unii kapitálových trhů,“ napsal Draghi.[/quote]

* * *

Všechna vaše suverenita už patří nám.

* * *

Máme podezření, že Nigel Farage už kolem sebe vrhá věcmi…

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz