S tím, jak se schůzka G-20 nachýlila ke ‚zdárnému konci‘ se vzájemnými gratulacemi a plácáním po zádech, že se dohodli na vytvoření $2 bilionů dolarů dodatečného HDP jen tak z ničeho, tak to vypadá, že někdo – nebo spíš více než jeden – ze všech těch národů byl méně než diplomatický k nejlepšímu příteli všech národů – k Americe. Jak hlásí AP:


[quote align="center" color="#999999"]

Ministerstvo zahraničí přistoupilo k bezprecedentnímu kroku a shodilo celý neutajený e-mailový systém, jelikož technici opravují možné škody při hackerském útoku, na který je podezření. Předchozí útoky se sváděly na ruské nebo čínské útočníky, ač jejich původ nebyl nikdy veřejně potvrzen. [/quote]

Jak hlásí AP:

[quote align="center" color="#999999"]

M inisterstvo zahraničí přistoupilo k bezprecedentnímu kroku shození celého neutajeného e-mailového systému, jelikož technici opravují možné škody vzniklé hackerským útokem, na který je podezření.

Vedoucí činitel ministerstva v neděli řekl, že v systému byla zjištěna „znepokojivá aktivita“ zhruba v té době, kdy došlo k před tím ohlášenému incidentu s útokem na počítačovou síť Bílého domu. Tento incident byl zveřejněn koncem října, ale nebyly žádné náznaky, že by postiženo bylo i ministerstvo zahraničí. Od té doby ohlásily útoky četné agentury včetně US Poštovní služby a Národní meteorologické služby.

Tento činitel řekl, že žádný z utajených systémů ministerstva zahraničí postižen nebyl. Tento činitel však řekl, že ministerstvo v pátek odpoledne shodilo svůj celosvětový e-mail jako součást plánované odstávky některých svých systémů spojených s internetem, aby vylepšilo bezpečnost svých hlavních neutajených počítačových sítí. Tento činitel nebyl o této záležitosti oprávněn mluvit pod svým jménem a promlouval pod podmínkou anonymity.

Tento činitel řekl, že ministerstvo očekává, že v blízké budoucnosti budou všechny jeho systémy v provozu, ale nediskutoval o tom, kdo by mohl být odpovědný za tohle prolomení. Předchozí útoky se sváděly buď na ruské, nebo na čínské útočníky, ač jejich původ nebyl nikdy veřejně potvrzen.

Ministerstvo zahraničí očekává, že se k odstávce vyjádří, jakmile budou v pondělí nebo v úterý bezpečnostní vylepšení dokončena. [/quote]

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  zerohedge.com, reformy.cz