Nejenže se Severní Amerika chystá na možný vpád skoro rekordně studené vlny z Arktidy, ale i Sibiř už ohlásila nesmírnou sněhovou pokrývku a šířící se chlad. A to je teprve první polovina listopadu, když je skutečná zima ještě dva měsíce před námi! To je podle expertů varování, že by to mohlo být předzvěstí šance na drsnou zimu v Severní Americe a v Evropě. Před dvěma týdny byla sibiřská sněhová pokrývka a chlad téměř u rekordně vysokých hodnot. A ta situace se jen zhoršuje, jak tu píše Big Wobble Almanac:


[quote align="center" color="#999999"]

„Vzpomínáte, jak se minulý měsíc vršily důkazy, že na Sibiři se hromadí předčasně raný sníh? A pamatujete, že existuje teorie, že ten sníh signalizuje studenou zimu? Takže už před dvěma a půl týdny tu byla pro nepřátele zimy zlá zpráva, ale bohužel se to jen zhoršilo.

CO2 pokrývka nemá na Sibiř žádný účinek. Zdroj obrázku: earth.nullschool.net729.

Asi 14,1 milionu čtverečních kilometrů sněhové pokrývky na Sibiři na konci října jsou druhé největší podle záznamů táhnoucích se od roku 1967, uvádí Rutgersova sněhová laboratoř.“[/quote]

Existují i jiné projevy toho, že Evropa by se mohla potýkat se studenou zimou, ač až dosud si užívala týdnů velice mírného počasí. Onlineprfire píše:

[quote align="center" color="#999999"]

„Do Británie přistály první migrující sibiřské labutě – což předznamenává blížící se příchod zimy. Každý rok se sletí asi 300 labutí malých do Wildfowl a do rezervace Wetlands Trust v Slimbridge poté, co přeletí 2 500 mil z Ruské Arktidy. Letošní přílet byl v souběhu s první vlnou chladu této sezóny, podle posledních více než 45 let je to o dva týdny dříve než obvykle. (…)

Labutě malé jsou nejmenší a nejvzácnější z čeledi labutí a během léta žijí na Sibiři. V zimě migrují na západ – v čemž jim pomáhají chladné východní větry -, aby unikly zimním teplotám pod -25°C.

Labutě malé migrují do Slimbridge každou zimu už 60 let a dospělé labutě tuhle trasu učí mladé. Jejich přílet přichází poté, co experti na počasí předpověděli nejdrsnější zimu za 100 let. James Medden, expert na předpovědi u Exacta Weather, minulý týden řekl: ‚Jak scénáře nejhoršího případu, tak ty daleko pravděpodobnější by nám mohly přinést cosi podobného zimě 2009/10. Ta byla nejchladnější za 31 let anebo ještě bližší by mohla být zima 2010/11, kdy jsme zažili nejchladnější prosinec za 100 let.‘“[/quote]

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: notrickszone.com, reformy.cz