Světová ekonomika se sesype, pokud se cena ropy propadne pod 80 dolarů za barel. V Milánu to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Ruský lídr přitom nepovažuje za tragédii pro ruský rozpočet současnou cenu ropy. Je přitom přesvědčen, že její cena dříve či později vyroste. Putin také ujistil, že ruská vláda bude plnit své sociální závazky.  Putin se dále dotkl problému ukrajinského dluhu za ruský plyn. Podle jeho slov Moskva nemůže dodávat Kyjevu surovinu na dluh.


Ruský prezident připomněl, že Rusko poskytlo koncem loňského roku Ukrajině půjčku ve výši 3 miliard dolarů a za poslední dva měsíce se dluh Ukrajiny vůči Moskvě rozrostl o 1,4 miliardy dolarů.

Dohoda podepsaná v Minsku musí být orientačním bodem k řešení konfliktu na Ukrajině. Prohlásil to ruský prezident Vladimir Putin po setkání s ukrajinským kolegou Petrem Porošenkem.

Ruský lídr zároveň uvedl, že je škoda, že dohodu plně nedodržuje ani domobrana, ani ukrajinská armáda.

Kromě toho Putin považuje zákon o statutu Donbasu, který včera podepsal Porošenko, za krok správným směrem, ačkoli dokument není ideální. Ruský prezident také ujistil svého kolegu, že Moskva sice není stranou konfliktu, ale bude napomáhat hledání řešení situace na Ukrajině.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru