Americký viceprezident Joe Biden během svého včerejšího vystoupení před studenty Harvardské univerzity přiznal, že Evropská unie nebyla připravena a ani nechtěla uvalit sankce na Rusko, ovšem podlehla nátlaku Spojených států a zavedla sankce vůči Rusku. Joe Biden otevřeně vyprávěl o tom, že sankce vůči Rusku byly od samého počátku „projektem“. Přiznal, že na začátku Evropa měla velmi skeptický názor na podobné aktivity. Biden přiznal, že v případech, kdy debaty na diplomatické úrovni byly neúspěšné, USA zapojovaly „dělostřelectvo těžkého kalibru“ – samotného prezidenta Baracka Obamu.


[quote align="center" color="#999999"]

„Je to pravda, že evropské země nechtěli žádné sankce, ale Amerika vzala roli lídra do vlastních rukou a prezident USA na tom trval taktéž. Ano, Barack Obama doslova donutil Evropu uvalit sankce vůči Rusku – a to i přesto, že existovaly očividná ekonomická rizika pro tyto samotné státy. USA byly nuceny uvést Evropu do těžké pozice, aby donutila Rusko zaplatit za svou politiku,“ zdůraznil. [/quote]

Joe Biden vyzval Moskvu, aby si vážila suverenity Ukrajiny. Pohrozil, že v opačném případě USA a EU uvalí vůči Rusku další sankce.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  rt.com