V Číně to začíná být vyloženě biblické.  Nejdříve to byla apokalypsa s plavajícími zvířaty: kdo by mohl zapomenout na těch 16 000 plavajících prasat, po nichž přišly tisíce mrtvých kachen, a kulminovalo to 5 mrtvými černými labutěmi. Ale nic se nevyrovná dramatickému dopadu toho, že řeka protékající Wenzhou je krvavě rudá.


   

Podle čínského Radio International, ale právě k tomuto došlo:

[quote align="center" color="#999999"]

Dnes ráno se ukázalo, že vodní toky uvnitř města Wenzhou jsou zaplaveny záplavou krvavě rudé vody.

Místní obyvatelé říkají, že tato řeka ještě ve 4 h ráno tekla normálně, ale pak začala kolem 6 h ráno rudnout a během chvíle se změnila na stejně karmínovou jako krev.

Jeden vesničan, který prožil celý svůj život v povodí této řeky, řekl, že k tomu ještě nikdy před tím nedošlo. Tento vesničan si rovněž nevybavuje, že by někde na horním toku byla nějaká chemička.

Inspektoři z Úřadu pro ochranu životního prostředí ve Wenzhou řekli, že tento případ zatím neshledávají jako závadný, ač vzorky vody jeví jasně podezřelou barvou, jako v případě ilegálního odstraňování odpadu do vody.[/quote]

Ale ať je skutečná příčina jakákoliv, člověk si může být jist jednou věcí, čínské ministerstvo životního prostředí ji nikdy nevyzradí.

A tak opět, my už víme, že 60% čínské vody je „příliš znečištěné, aby ji šlo pít. Takže kdo ví, třeba bude ta pitná krev protékající řekami proti tomuto stavu zlepšením? No, ale možná ne:

[quote align="center" color="#999999"]

„Co je opravdu divná věc, je to, že jsme tu mohli chytat ryby, protože voda je normálně čistá,“ komentoval to místní vesničan na čínské stránce mikrobloggingu Weibo.

Obyvatelé v provincii Zhejiang řekli, že řeka v 5 h ráno vypadala normálně, podle pekingského času ve čtvrtek ráno. Do hodiny se celá změnila na karmínově rudou. Obyvatelé rovněž řekli, že vzduchem se line i divný zápach.[/quote]

Takhle by jednoho dne mohla, nebo také nemusela vypadat Apokalypsa, jedna věc je ale jistá: ten den budou příspěvky na sociální sítě zastaveny či omezeny.

 

 

Nakonec reverz-inženýring “skutečné krve”: 

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com