Senátor John McCain řekl nedávno v rozhlasové show, že Američané by měli „akceptovat“ vědomí, že jejich soukromé konverzace vláda nahrává i v soukromí jejich vlastních domovů. McCaina se moderátor Dan Patrick ptal, co si myslí o kontroverzi Donalda Sterlinga, zvláště pak o konceptu, kdy jsou nahrány soukromé konverzace a pak zveřejněny. Sterlingovy kontroverzní poznámky byly zveřejněny poté, co jeho milenka V. Stiviano nahrála stovky hodin soukromých diskusí mezi nimi dvěma.


„A co nahrávání někoho v jeho vlastním domově, a pak použití…,“ ptal se Patrick.

„Takový je svět, ve kterém žijeme, tobě se to nelíbí, ale o všem, co řeknu, předpokládám, že se to nahrává,“ odpověděl McCain. „To je prostě způsob našeho života, Dane. Je to cosi, co musíš akceptovat. Mně se to nijak zvláště nelíbí, ale takhle to je,“ dodal senátor s odkazem na nedávný průzkum, který odhalil, že 53% Američanů věří, že jejich telefonní konverzace je odposlouchávána.

McCain se uchýlil k tvrzením, že mladí lidé, když pohlíží na dozor nad soukromou komunikací ze strany vlády, která nezapomněla na poučení z 11.9, tak jsou při tom naivní.

„My jsme ale všichni snad už dospělí lidé, a musíme si uvědomit, že žijeme v 21. století,“ dodal McCain.