Tentokrát žádné červené čáry, žádné YouTube klipy, žádné „satelitní obrázky“ zbraní hromadného ničení, už jen „prostá propaganda“ spekulací Pentagonu. Od CNN: [quote align="center" color="#999999"] Rusko připravuje přepravu více výkonných zbraní na Ukrajinu a mohlo by k tomu dojít kdykoliv, řekl v pátek mluvčí Pentagonu s odkazem na poslední americké zpravodajství.


Ten transfer by mohl přijít „bezprostředně“ řekl reportérům mluvčí Pentagonu plukovník Steve Warren. Věří se, že tato výzbroj by mohla na Ukrajinu „potenciálně přijet už dnes“, řekl Warren, ale není jasné, jestli se toho zúčastní ruská vojska.

I mluvčí ministerstva zahraničí Marie Harf už ve čtvrtek varovala před touto možností, když reportérům řekla: „Máme nové důkazy, že Rusko má v úmyslu separatistickým silám na Ukrajině dodat těžší a výkonnější salvové raketomety, a že mají důkazy, že ruské dělostřelectvo palbou z Ruska útočí na ukrajinská vojenská postavení.“[/quote]

Takže Rusko by mohlo poslat na Ukrajinu tyto raketomety „potenciálně už dnes“. Počkejte ale, copak ten samý Pentagon jen před několika hodinami nereferoval, že teď už Rusko před zraky celého světa, který to jasně vidí, už vůbec nepředstírá, že se palby neúčastní, a že jeho síly pálí na Ukrajinu přímo ze svého území? Proč by toho zrovna teď nechali? A určitě s tím, jak je každičký USA špionážní satelit fixovaný na východní Ukrajinu, by to v tom okamžiku, kdy by k tomu došlo, vybuchlo i ve všech mediálních kanálech. Že ano?

Pak tam bylo tohle:

  • EARNEST ŘÍKÁ, ŽE USA MLUVÍ S EU O DALŠÍCH SANKCÍCH NA RUSKO

A pak znova, jen aby se to poselství opakováním matkou moudrosti utvrdilo, tedy, že šílený Putin „Nepřítel Západu číslo jedna“ se chystá vpadnout na Ukrajinu, jsme tohle dostali od Reuters:

  • VÍCE NEŽ 15 TISÍC UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ NA UKRAJINSKÉ HRANICI

OK, my to bereme, ten bývalý špion KGB běsní na plné obrátky a zaslouží si, aby mu všichni dali tolik #hashtagů, kolika ho může Západ postihnout. Takže prosím už ty sankce aktivujte, včetně těch na Gazprom, a ne jen ty teatrální, jako až dosud, a pak se všichni posadíme na zadek a budeme zírat, co to udělá s ekonomikou Evropy.

Mezi tím je tu na základě poptávky veřejnosti díky Williamu Banzaiovi nějaké umělecké ztvárnění obálky časopisu.

Tahle mírně přetvořená obálka časopisu Newsweek – zde upraveného na orwellovský Newspeak – s označením Putina jako PÁRIA – slibuje: UVNITŘ NEPRŮSTŘELNÉ BUBLINY PŘÍBĚHU O NEPŘÍTELI ZÁPADU ČÍSLO JEDNA. Dále – Speciální reportáž: Génius Josef Goebles. Co jsme se naučili od muže, který předběhl svou dobu

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com