Ač existuje spousta otázek, které se objevily kolem toho, co mělo být ukrajinským „smečem“ dokazujícím zapojení ruských rebelů do dnešní tragédie MH-17, tak se objevila ještě další otázka, napadající při pohledu na to, co je jasně náčrtem letové dráhy dnešního posledního a tragického odletu Boeingu 777 Malajských aerolinií. Snad nejlepší vizualizace této otázky přichází od Vagelise Karmirose, který dal dohromady všechna nedávná zakreslení dráhy letu MH-17, jak byly zaznamenány Flightaware, a ukázal, že ač posledních deset drah proletělo bezpečně dost na jih od regionu Doněck a přeletělo tuto zónu až nad Azovským mořem, bylo to jen při dnešním tragickém letu, kdy let procházel přímo nad Doněckem.


Proč na odklonění od tradičních letových tras a na průletu nad vyznačenou zónou záleží? Protože, jak ukazuje následující mapa od WSJ, je to přesně tam, kde je uzavřený letový prostor (restricted airspace).

Takže snad, ještě než dospějeme k „jistému“ závěru o zapojení těch rebelů, nebo jiných, tak by si člověk měl položit, ještě než na někoho svalí vinu, klíčovou otázku, proč se pilot odklonil od svého obvyklého letového plánu, a proč letěl do uzavřeného vzdušného prostoru, a prostě i jaké instrukce pilotovi dalo řízení letů z Kyjeva během minut před explozí?

Poznámka: Čtenář si všiml na  stránce FR24, že se trasy za poslední 3 dny vůbec nemění.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com