Koncepce globálního úderu, kterou rozpracovaly USA, a pomocí které se předpokládá rychle zničit jaderný arzenál nepřítele, je prakticky neuskutečnitelná, prohlásil v interview pro RIA Novosti projektant ruských strategických raket a generální konstruktér Moskevského ústavu tepelné techniky Jurij Solomonov. Americký systém rychlého globálního úderu předpokládá vytvoření hypersonického nosiče, jehož prototypy se už zkouší.


Jak se předpokládá, bude moci zasadit vysoko přesný nejaderný úder z amerického území po cílech na celé zeměkouli v průběhu asi hodiny po startu. Tento systém je zvláště nebezpečný tím, že její pomocí bude možno podle plánu zasadit nejaderný úder, který vyřadí strategické jaderné síly.

[quote align="center" color="#999999"]

„Americká filozofie globálního úderu je vyložená hloupost, protože ten čas je velmi dlouhý — způsobit nenapravitelnou škodu v průběhu jedné hodiny. Existující systémy však zachycují letící objekty během 5 až 10 minut letu. To už je válka, tyto systémy se nedají použít", řekl konstruktér, který řídil projektování takových raket, jako jsou Bulava, Jars, Topol a další.[/quote]

Nicméně podle jeho slov byla tato koncepce roztroubena, a v USA se na ni vynakládají obrovské prostředky.

Solomonov je toho názoru, že globální úder nebude v praxi realizován, jednotlivé fragmenty však představují hodnotu pro jiné projekty a pro pokrok inženýrské myšlenky, mj. i v civilním průmyslu.

Přitom rychlý globální úder není zdaleka první neuskutečnitelnou vojenskou koncepcí, která byla v USA rozpracována, podotkl vědec.

„V realizaci strategické obranné iniciativy nedokázali Američané udělat nic kromě podvodu, který odhalil Kongres USA v roce 1989, a ti, kdo vyloženě lhali, šli do vězení. A SSSR na to reagoval, bral to za bernou minci a vynakládal obrovské prostředky, aby těmto mýtům čelil", dodal Solomonov.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]