Poznámka redakce Global Research: Zpráva nebyla ještě ověřena. Tato operace proběhla 4. července mezi 1 h a 5 h ráno místního času. Syrské armádní tryskáče proletěly nad Raqqa v nízké výšce při fingovaném útoku, kdy opakovaně vyvolávaly překračováním rychlosti zvuku tlakové vlny a způsobily situaci skutečné paniky, čímž zahnaly teroristy do podzemních krytů. Ve 2 h ráno došlo k prvnímu útoku na ústředí ISIS 25 km východně od Raqqa se zničením protiletecké baterie a stanoviště velkorážních kulometů.


Skutečné překvapení přišlo od tří transportních helikoptér, které potichu přistály s celými speciálními jednotkami pod velením několika vyšších syrských důstojníků.

4. července 2014 přišly senzační podrobnosti o útocích a speciálních operacích syrských ozbrojených sil proti žoldnéřským bandám ISIL v oblasti Raqqa z uplynulé noci.

Zdroje vojenských zpravodajských služeb věděly o důležité schůzce velitelů z nejvyšších úrovní ISIL-ISIS, která se odehrávala v ústředí ISIS.

Speciální jednotky SAA se potichoučku kryté řevem kroužícího tryskáče přikradly k ústředí ISIL, tento prostor obklíčily a na ty teroristy provedly velice překvapivý útok.

Mezi tím další jednotky s podporou letectva a helikoptér zaujaly pozice podél silnice vedoucí k táboru teroristů a zapálily všechna auta a vozidla žoldnéřů ISIL.

Úder proběhl rychle s následujícími výsledky:

  • Zničena byla celá teroristická skupina uvnitř s více než 300 střelci.
  • Neutralizováni byli 4 regionální velitelé ISIS včetně regionů v Iráku.
  • Zajati byli velitelé a postavy z nejvyšších úrovní ISIS-ISIL: jejich identita je maximálně tajena, buďte si ale jisti, že jejich chycení vyvolá v celém regionu drastické změny.
  • Zraněn byl jen jediný voják speciálních jednotek, podle ujištění jen lehce.

Smíšené skupiny Syrské arabské armády s jejich cennou kořistí záhadných zajatců nastoupily do transportních helikoptér a odletěly.

Další ‚jednotka letecké podpory‘ mezi tím ještě hodinu pokračovala v útocích z nízké výšky s prorážením zvukové bariéry.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: globalresearch.ca