Bezpečnostní expert říká, že se objevil další vynašeč, a Greenwald s tím souhlasí. Bezpečnostní expert Bruce Schneider reagoval na včerejší nová odhalení o NSA tvrzením, že nejspíš kromě Edwarda Snowdena existuje další zdroj úniků. Jak jsme včera zdůrazňovali, reportéři, kteří prováděli rozbor předpisů pro analýzu „hlubokých inspekcí paket“ u NSA zjistili, že tato federální agentura zařazuje lidi do databáze „extremistů“ prostě kvůli tomu, že tito hledají informace o Toru a Tails, tj. o anonymním browseru a k soukromí přívětivému operačnímu systému.


Ač autoři ze zjevných důvodů nespecifikovali zdroj těchto odhalení, tak si Schneider myslí, že informace tentokrát mohl poskytnout nový vynašeč.

„Nevěřím, že tohle pochází ze Snowdenových dokumentů. Také nevěřím, že TAO katalog pochází ze Snowdenových dokumentů. Myslím, že existuje další únikář,“ napsal Scheidere na svůj blog.

I žurnalista Glenn Greenwald, který na reportážích o dokumentech uniklých z NSA během uplynulého roku úzce spolupracoval s Edwadem Snowdenem, zjevně s Schneiderem souhlasí, když tweetnul: „Vypadá to u toho na jasnou věc.“

Ještě se uvidí, jestli údajný druhý únikář bude následovat ve Snowdenových šlépějích a odhalí svou skutečnou identitu, nebo zda se rozhodne zůstat ve stínech, avšak potenciální vynoření nového vynašeče představuje pro NSA velké bolení hlavy.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com