ISIS, čili Saúdy a CIA podporovaná a Spojenými státy vojensky vycvičená teroristická armáda údajně na Twitteru vystavila svůj pětiletý plán „expanze“. Tato mapa ukazuje, jak tento výhonek al-Kaiídy okupuje celý Střední východ včetně Izraele, Arabského poloostrova, Severní Afriky, Afghánistánu, Pákistánu, Indonésie a co je nejabsurdnější, i Indie. Tohle zjevně plánují s necelými 40 tisíci džihádistů. ISIS se nejspíš nikdy nedostane mimo Irák a Sýrii, to je ale mimo téma. Záměrem je tuto skupinu udržet v novinových titulcích a posílit propagandu konstruovanou ke krmení té bestie války s terorem. Tohle se děje primárně přes sociální média a senzační povídačky šířené médii estabishmentu.


Tato skupina dokonce nasadila Twitterovou aplikaci v arabském jazyce zvanou Úsvit šťastného přílivu, krátce známou jako Dawn (Úsvit), ve snaze vypadat technologicky zběhle.

„Rychlý proud vítězství ISIS, ohromné množství mediálních reportáží a miliony tweetů se zatajeným dechem mají na image této skupiny mocný účinek,“ píše John Little. „Podobně jako SulzSec na svém vrcholu vypadají nezastavitelně. A ač jsou to nesmírně region destabilizující síla, tak by obecná veřejnost a (i mnozí žurnalisté) měli k této propagandě začít přistupovat poněkud kritičtěji. Dobrým bodem pro začátek tohoto by mohla být tato pětiletá projekce.

Mapa plánované pětiletky “expanse” vystavená na Twitteru.

Poznámka na okraj: LulzSec je operace FBI konstruovaná k podtrhnutí vynašečů a k podrytí Wikileaks.

Co se týče této pětileté projekce: jde za hranici absurdna. ISIS je bezpochyby schopná urvat si ohromné oblasti Iráku. Irák byl vykonstruován jako zhroucený stát s neúčinnými a zkorumpovanými vojsky kontrolovanými Spojenými státy. Irácká vojska nemají za účel být vážnou vojenskou silou. Je to fasáda zkonstruovaná jako klient vojensko-průmyslového komplexu a černá díra pro dodavatele a preferované klienty Pentagonu a ministerstva zahraničí.

Většina Severní Afriky sestává ze zhroucených států dále oslabených zrežírovaným Arabským jarem. Libye je teď rájem radikálních islamistů včetně al-Kaiídy. V Nigérii operují Boko Haram a saharský region ohrožuje Al-Kaiída v islamistickém Magrebu. Mezi tím Africkému rohu dominuje brutální somálská teroristická skupina al-Shabaab.

Všechny tyto teroristické aktivity v Africe se staly pro Pentagon a jeho mise Africomu požehnáním. V březnu 2013 řekl Komisi ozbrojených sil Sněmovny generálmajor Carter F. Ham, že tyto skupiny představují hrozbu US národně bezpečnostním zájmům. „Avšak skutečnou hrozbou ‚US národně bezpečnostním zájmům‘ v Africe nejsou AQIM, Boko Haram nebo al-Shabaab, je to čínská poptávka po zdrojích surovin pro svoji rostoucí ekonomiku,“ píše Timothy Alexander Guzman.

„Ambice“ ISIS, jak média establišmentu charakterizují tento směšný pětiletý plán, jsou vyvráceny, když se podíváme do Jižní Asie. Hinduisté a muslimové tu vedli krvavé války desetiletí a pravidelně se nadále vzájemně mordují. Indie má dost přes miliardu hinduistů. Jak by o něco méně než 40 tisíc muslimů mohlo plánovat dobytí této oblasti, vysvětleno není.

Další vážnou překážkou je Írán. Více než 93 procent, tj. kolem 66 milionů lidí, jsou v Íránu šíitští muslimové. Sunnitští wahhábité z ISIS mohou sice pár šiítským muslimům uříznout hlavu, když se jim to povede, a okrajově ohrožovat šíitskou populaci v jižním Iráku, ale Írán by určitě vojensky intervenoval, pokud by se ISIS povedlo dostat se za Bagdád a vpadnout na šíitská území. Pro šiítské muslimy jsou svatyně v Najafu a Karbale v jižním Iráku nejuctívanějšími místy po Mekce a Medíně.

Je komické, že ISIS tvrdí, že přeskočí přes Timorské moře z Indonésie – kde je více než 200 milionů muslimů, primárně sunnitů – do Austrálie, země, kde je dominantním náboženstvím křesťanství.

Mapa ISIS je fantastická propaganda vytvořená CIA, US ozbrojenými silami a NATO. Nepředstavuje realitu. Je to jen další propaganda v probíhajícím úsilí o rozšíření války s terorismem.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]