Spolu s tím, jak Porošenko prodlužuje zastavení palby (spolu s hrozbou vojenských akcí, když se do té doby nic nevyřeší); tak přichází na mysl fráze „srdce a mysli“, když Rusko zahajuje své poslední jemné mírné aktivity nesoucí název poskytnutí ‚humanitární pomoci‘ východním regionům Ukrajiny. Když Ukrajinu ‚žádá‘, aby pomohla určit trasy pro tuto pomoc, tak tisková prohlášení vysvětlují, že k naléhání na tuto ‚pomoc‘ pro východní regiony Doněck a Luhansk se připojují „četné apely“ od mnoha lidí. Vypadá to, že tato „pomoc“ neobsahuje „speciální poradce“ ve stylu Irácké pomoci od USA.


Jak to vysvětluje Rusko…

[quote align="center" color="#999999"]

Humanitární pomoc východním regionům Ukrajiny

27. června ruské ministerstvo zahraničí poslalo nótu ministerstvu zahraničí Ukrajiny týkající se poskytnutí humanitární pomoci východním regionům Ukrajiny.

V této nótě se praví, že ve spojitosti s četnými apely lidí Doněcka a Luhanska žádajících naléhavou humanitární pomoc připravilo Rusko vyslání kolony vozů s humanitárním nákladem o hmotnosti 60 tun obsahujícím potraviny a osobní hygienické výrobky. Náklaďáky vyrazí 28. června k Doněcku a Lugansku a dost možná i k dalším regionům Ukrajiny, kde jsou uprchlíci.

Nóta vyjadřuje naději, že takováto humanitární pomoc pomůže obyvatelům regionů a uprchlíkům a v budoucnu pomůže snížit jejich počet.

Ruské ministerstvo zahraničí apelovalo na ministerstvo zahraničí Ukrajiny s požadavkem, aby při realizaci těchto humanitárních akcí pomohlo včetně včasného určení trasy kolony přes Ukrajinu. [ /quote]

Takže z Ruska to není ‚žádné spočinutí nohou na půdě‘ nýbrž vítězství v srdcích a myslích, zatímco Ukrajina ztrácí kontrolu nad svými dodávkami plynu a vody.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com