Pokud americká vojska „osvobodí“ nějaký národ, nemělo by to snad přinést více svobody, volnosti a míru pro lidi, kteří tam žijí? Místo toho ale nacházíme pravý opak. Ve skutečnosti v každém jednotlivém případě, kdy USA od 11.9 „osvobodili“ nějaký národ, tak to vyústilo ve zhoršení persekuce křesťanů v této zemi. V oblastech, kde jsme utratili stovky miliard dolarů, a kde byly položeny tisíce cenných amerických životů, se kostely pravidelně bombardují, křesťanům se brutálně řežou hlavy a schvalují se zákony stavící do ilegality konverzi muslima na křesťanství. Pokud nejsme schopni poskytnout lidem žijícím v těchto zemích ani tu nejzákladnější svobodu a volnost, tak čeho jsme proboha jejich „osvobozením“ dosáhli?


Jen se podívejme, co se stalo v Afghánistánu. Jsme v Afghánistánu ve válce po více než tucet let, ale v tomto okamžiku je situace v této zemi pro křesťany tak strašná, že už jim tam nezbyl ani jediný kostel…

Ta údajně „umírněná“ Karzaiho vláda instalovaná USA si ponechala mnoho z drakonických zákonů zavedených Talibanem – včetně zákona o apostáze, který zběsile perzekuuje ty, kdo by se snažili o konverzi na křesťanství – a v roce 2011 byl pod záštitou USA v Afghánistánu zničen i ten poslední křesťanský kostel.

Podobný příběh ale nalézáme i v Iráku. Odhaduje se, že před invazí v Iráku žily až 2 miliony křesťanů. Teď už tohle číslo spadlo na méně než 450 000 a rychle klesá.

Situace je pro iráckou křesťanskou komunitu ve skutečnosti tak chmurná, že vůdci iráckých křesťanů varují, že v této zemi by křesťanství mohlo brzy „vyhynout“…

Masový exodus iráckých křesťanů pokračuje spolu s voláním po tom, aby se skoncovalo se zamořením těmi, co tam ještě zůstali. Stejně jako už před nimi dávná židovská komunita, tak i jedna z nejstarších křesťanských komunit by mohla už brzy přestat existovat.

Mizení iráckých náboženských menšin je znepokojivý trend trvající už od Američany vedené invaze v roce 2003 a ten hrozí, že skoncuje s onou iráckou kulturní diverzitou. Spolu s rostoucím násilím v této zemi a s nárůstem náboženské netolerance mnozí křesťané, yazidé, mandaenci a další menšinové komunity opouští zemi.

Minulý týden hlava irácké katolické církve vyslala mrazivé varování, že 2 000 letá irácká křesťanská komunita je na pokraji vyhynutí, jelikož další vlny křesťanů se zdvihají na cestě k exodu.

Odhaduje se, že irácká válka stála americké daňové poplatníky více než 2 biliony dolarů.

Při tom jsme utratili více než milion dolarů za jedno fotbalové hřiště (které se teď změnilo v prach).

A čeho jsme nakonec dosáhli?

Obamova administrativa se ráda vychloubá, jak se zabavila Kaddáfího a „osvobodila“ Libyi, teď ale tuto zemi kontroluje převážně al-Kaiída a pro křesťany je situace horší, než vůbec kdy byla…

Už od té doby, kdy USA podporovaní teroristé přidružení k al-Kaiídě svrhli Kaddáfího, křesťané – včetně Američanů – trpí opravdu extrémními persekucemi. Na kostely se útočí bombami, křesťané jsou mučeni a zabíjeni (i za to, že odmítají konvertovat); a vyhrožují jeptiškám.

V Sýrii se Obamova administrativa v zoufalé snaze svrhnout Assadův režim nestoudně spojuje s radikálními džihádisty al-Kaiídy.

I když ti džihádisté mučí, stínají a dokonce i křižují křesťanské věřící, tak jsou o tom mainstreamová média ve Spojených státech téměř úplně potichu.

Proč ta média tak mlčí?

No, protože kdyby odhalili, co se tam děje, tak by Obamova administrativa nevypadala dobře.

Ti, kdo tyto persekuce v Sýrii na křesťanech prování, jsou přímo financovaní a podporovaní vládami Spojených států a Saúdské Arábie. Abyste se dověděli daleko více o tom, co se v Sýrii děje, podívejte se prosím do mého předchozího článku nadepsaného „Proč jsou média o křižování křesťanů radiálními džihádisty potichu?“

A samozřejmě to není jen Střední východ, kde probíhá takovýto druh persekucí křesťanů.

Když byla Hillary Clinton ministryní zahraničí, tak ministerstvo zahraničí odmítlo označit Boko Haram za teroristickou organizaci.

Teď ale o Boko Haram mluví celý svět. Tahle skupina během posledních sedmi let v Nigérii zaútočila na více než 700 kostelů a to vedlo k masivnímu exodu křesťanů ze severní Nigérie do jižní…

Křesťanské skupiny odhadují, že čtvrtina ze 4 000 lidí, které Boko Haram od roku 2009 zabili, byli křesťané, a během posledních sedmi let zaútočili na více než 700 kostelů, uvádí nigerijská Konference katolických biskupů. Na celém problémovém severovýchodě se z mnoha křesťanských čtvrtí stala města duchů a desetitisíce jejich obyvatel prchly na jih. To je jeden z největších exodů křesťanů tohoto stolení, ale i tak je mimo Nigérii téměř nepovšimnut.

Je těžké vylíčit slovy, jak brutální mohou Boko Haram být. Jak popisoval nedávný článek v Telegraph, persekuce křesťanů v severní Nigérii od Boko Haram byly absolutně bezohledné…

Když otec John Bakeni dorazil do kostela Svatého Jana v nigerijském městě Gashua, tak věděl, že zaujímá těžkou pozici. Vrabci si na střeše cvrlikali, že tohle sídliště u hranic s Nigerem s jeho novou farností je zasazené v srdci území Boko Haram, a během předchozích let všichni z 3 000 křesťanské menšiny kromě malého zlomku uprchli.

Když jej sem vyslal jeho biskup, aby ukázal, že diecézie tohle město neopustila, strávil většinu následujícího roku pokusy znovu ujistit těch 200 zbývajících farníků. Ale téměř pokaždé, když přicestoval ze své fary, čekaly ho nějaké ostatky, aby mu připomněly obtíže jeho mise.

„Několikrát týdně jsem nacházel na svém dvorku sem vhozená mrtvá zvířata, obvykle slepice, kozy nebo ovce, ale občas i mrtvou kočku,“ řekl otec Bakeni, 38. „Kameny na kostel házeli téměř každý den a občas nějací lidé bušili na vrata a řvali: „Nevěřící, zabijeme tě.“

Tak proč se Obamova administrativa až dosud tak zdráhala proti Boko Haram promluvit?