Nahrávky uniklé od dosazené osoby Kyjeva, co je údajně za masakry v Mariupolu a v OděseNa Internetu se objevily dvě uniklé nahrávky, kde Kyjevem jmenovaný guvernér údajně vyhrožuje bývalému presidentskému kandidátovi, který volal po referendu. Tento činitel je nejspíš také za masakrem v Oděse a za střelbou v Mariupolu, dodávají úniky. Na první nahrávce, která se objevila 14. května, údajně volá oligarcha a guvernér města Dněppropetrovsk na jihovýchodní Ukrajině Igor Kolomojkskij bývalému presidentskému kandidátovi Olegu Carevovi a začíná mu vyhrožovat.


Řekl Carevovi, aby okamžitě opustil Ukrajinu, s tvrzením, že je spojen se zabitím Bogdana Šlemkeviče, vojáka ukrajinské Národní gardy z 9. května v Mariupolu na jihovýchodní Ukrajině.

Ten byl zastřelen při srážkách s protivládními protestujícími a vojáky vyslanými Kyjevem na ‚antiteroristickou‘ operaci na východní Ukrajině.

[quote align="left" color="#999999"]

Ihor Kolomojkij, Oleg Carev. (RIA Novosti / Natalia Seliverstova / Mikhail Markiv) [/quote]

Carev je podnikatel z Dněpropetrovska a lidový poslanec Ukrajiny, který se přihlásil jako nezávislý kandidát do presidentských voleb naplánovaných na 25. května. Ten stojí za federalizací země stejně jako za referendem ve všech částech Ukrajiny. Svou presidentskou kandidaturu 29. dubna na protest proti Kyjevu stáhl.

„Modlili jsme se za Bogdana Šlemkeviče, kterého zabili v Mariupolu, a řekli nám, že to Carev je tím vinen,“ řekl Kolomojskij bývalému kandidátovi.

Tento Dněpropetrovský guvernér pak Carevovi řekl, že teď bude štvanice na něj a jeho rodinu, v níž je uloví a zabijí.

„Vypsali na tvou hlavu $1 milion a půjdou po tobě, ať jsi, kde jsi,“ řekl mu Kolomojskij. „Zítra si přijdou pro tvé lidi a tvé příbuzné,“ řekl mu tento ukrajinský oligarcha.

Druhá uniklá konverzace, která se také objevila 14. května, je mezi Olegem Noginskim, presidentem Celní unie dodavatelů, organizace, která usiluje o zvýšení obchodního obratu mezi Ukrajinou a Celní unií Běloruska, Kazachstánu a Ruska, a kýmsi, koho nazývá Jan Borisovič. Noginskij řekl, Kolomojského akce jsou šílené.

„Mimochodem, byl to on (Kolomojskij), kdo najal ty chlapy v Oděse (na masakr)… a ta situace se vymkla kontrole. Měli za úkol je zmlátit (ty protivládní protestující) tak, aby museli do nemocnice a úplně jim rozbít ten tábor (na náměstí Kulikovo pole),“ řekl.

Kolomojskij je pořád ještě v Oděse a výsledkem jeho dalších akcí je těch 16 mrtvých z těch, co přežili krvavou lázeň v Domě odborů v Oděse, kteří byli zabiti až během následujících tří dnů, obviňoval tento muž, o kterém panuje přesvědčení, že je to Noginskij, dněpropetrovského guvernéra.

Podle něj to není poprvé, kdy dněpropetrovský guvernér hrozil politikům. Údajně rovněž hrozil Igoru Markovi, poslanci ukrajinského parlamentu.

RT se zatím nepodařilo potvrdit věrohodnost těchto nahrávek a Oleg Carev nebyl v době publikace k dispozici, aby to okomentoval. Avšak na webové stránce Russian TV u show ‚Člověk a zákon‘ potvrdil, že k této konverzaci došlo.

V Oděse vypukly 2. května násilné srážky mezi protivládními protestujícími a radikály podporujícími pučem dosazené úřady v Kyjevě. Tato konfrontace vedla k tragédii, která přivodila smrt 48 lidem a 200 zraněných, jelikož nacionalisté vypálili tábor protestujících a pak zapálili ten Dům odborů i s anti-kyjevskými aktivisty uvízlými uvnitř. Podle svědků byli mnozí z těch, kterým se podařilo uprchnout z plamenů, radikály uškrceni či umláceni pálkami. Několik obětí údajně zabili střelbou, zatímco další buď uhořeli zaživa, nebo v zoufalé snaze o útěk před smrtí v plamenech vyskočili z oken.

Ač nepokoje na jihovýchodní Ukrajině už vedly ke smrti tuctů lidí, pučem dosazené úřady v Kyjevě nadále pokračují se svou razií na protivládní aktivisty za referendum o autonomii ukrajinských regionů Doněck a Lugansk.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca