Rusko uvažuje o vytvoření své vlastní verze Eurovize, protože ta existující soutěž představuje „kolaps morálních hodnot Evropské unie,“ uvádí The Local. Řádná verze této soutěže se bude nazývat ‚Hlas Eurasie‘ a nadneslo se to v reakci na pobouření v Rusku vyvolené vítězstvím dámy s bradou Conchity Wurst v této soutěži. Soutěž bude zahájena v bývalých sovětských zemích a bude se v ní odrážet sociální konzervatismus Ruska. Tato země je pobouřena vítězstvím dámy s bradou, možná je sama částečně jejím vítězstvím vinna, protože spousta hlasujících na Západě si byla vědoma, jak moc vítězství Conchity Wurst rozčílí Rusko.


Kreml se stává ve vzrůstající míře homofobní a dokonce nedávno tvrdil, že Ukrajinu si zabrali „teplí nacisté“. Rusko rovněž schválilo série zákonů proti komunitě gayů, které měly bezpochyby dopad na tuto soutěž.

Když se hlasovalo o ruském příspěvku ze semifinále do finále tak se jim v Kodani dostalo hlasitého ‚vypískání‘ od davu. I na sociálních médiích členové komunity gayů jeden druhého povzbuzovali k hlasování pro dámu s bradou, aby naštvali Rusko.

Včera noviny The Sun požádaly jednoho ze svých žurnalistů, aby předstíral, že je Conchita a navštívil ruskou ambasádu. Noviny řekly, že tohle byla reakce na ruský hněv při rakouském vítězství, která vedlo mnohé k podezření, že kousavě homofobický Kreml by mohl přijít s něčím, s čím se předvede.

Ať je motivace jakákoliv, je jasné, že vítězství Conchity mnohé v Rusku naštvalo. Komunistický člen ruského parlamentu pan Valerij Raškin se vyjadřoval o vítězství transvestity v pěvecké soutěži Eurovize kousavě. Valerij řekl: „Poslední soutěž Eurovize vedla k vyčerpání veškeré naší trpělivosti. Musíme tuhle soutěž opustit. Nemůžeme přeci tolerovat tohle nekončící šílenství.“

Návrh na Eurasijskou soutěž pak vytáhl poradce běloruského presidenta Alexandra Lukašenka, na něhož se široce pohlíží jako na loutkového diktátora pod kontrolou Kremlu. Ten v prohlášení v běloruském ‚Slovanském výboru‘ řekl: „Vítězství Conchity Wurst v Eurovizi symbolizuje naprostý kolaps morálních hodnot Evropské unie. My Evropu nepotřebujeme!“

Rusko přišlo s daleko tradičnější písní s předváděním 17 letých dvojčat zpívajících během houpání nahoru a dolů na opačných stranách houpačky. Píseň se celkem umístila sedmá poté, co se jí dostalo podpory od tradičních spojenců Ruska jako Bělorusi a Azerbajdžánu.

To ale není poprvé, kdy se Rusko pokusilo opičit se svými aktivitami od Západoevropanů, jsou už během procesu vytváření Eurasijské unie jako rivala EU. Podobně jako EU budou pracovat na integraci, čímž v podstatě tradiční ruskou sféru vlivu uvedou zpět pod kontrolu Kremlu.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: breitbart.com