Washington se podle všeho vážně obává, že Rusko převezme iniciativu v syrském urovnání a nastolení aspoň nějakého míru na Blízkém východě a v Severní Africe. Nedávno navrhl Vladimir Putin světovému společenství, aby se „bez legrace" stmelilo v boji s terorismem a zorganizovalo širokou koalici zainteresovaných zemí. Tento návrh měl živý ohlas. A je jasné, proč. Letecké útoky na pozice Islámského státu (v Rusku zakázané teroristické organizace), které podniká nynější koalice v čele s USA a monarchiemi Perského zálivu, mají minimální účinek. A nový širší svazek za účasti všech, kdo jsou ochotni se v tom reálně účastnit, by mohl jednat rozhodněji a rozmanitěji. Tato perspektiva však USA zjevně nevyhovuje.


Rusko začali obviňovat z toho, že přesunuje do Sýrie vojáky a techniku. Prý v rozporu s jakýmisi pravidly. To, že Moskva uskutečňuje vojensko-technickou spolupráci s Damaškem v souladu s mezinárodními normami a zákonnými smlouvami, nikoho přitom nezajímá. Ministr zahraničí USA John Kerry v telefonické besedě se Sergejem Lavrovem prohlásil, že „posílení vojenských pozic Ruska v Sýrii může způsobit hrozbu konfrontace s koalicí, která bojuje s IS". Opakoval to po něm také generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Vychází to tak, že Moskva to všechno zavinila. Usiluje o vyostření situace. Washington už vyzval své partnery a spojence, aby položili Rusku tvrdé a nepohodlné otázky o jeho předpokládané účasti v syrském konfliktu. A tak se ještě jednou pokouší rozeštvat Rusko s Evropou. Ta logika je zcela jednoduchá: proudy uprchlíků zavinila nikoli Amerika, která rozpoutala svého času krvavou válku v zemích, odkud teď migrantu přicházejí, ale Rusko. Není to mimochodem pěkná záminka k tomu, aby nejen ponechal v Evropě své vojenské základny, ale i zvýšil jejich počet? Prý nejen kvůli odporu zákeřné Moskvě, ale také pro boj s proudy teroristů, kteří pronikají do Starého světa spolu s uprchlíky. A zase vinou Ruska!

Zdroj: sputniknews.com  

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]