Aktualizace: chvilku poté, co jsme to vystavili, Putin udělal, co mohl, aby k této záležitosti soustředil pozornost: PUTIN VOLÁ PO ODLOŽENÍ REFERENDA 11. KVĚTNA KVŮLI USNADNĚNÍ UKRAJINSKÝCH ROZHOVORŮ A přirozeně, jelikož k žádnému zdržení nedojde, jelikož Kyjev se ani neobtěžuje o referendu diskutovat, přičemž Doněck na něj bude tlačit, i když určitě s vědomím Putinova vzdáleně „rezervovaného“ postoje, tudíž nakonec bude Putin muset „bohužel“ výsledky tohoto referenda přijmout.


Ženevská de-eskalace vydržela jeden den. Poslední „Putinova de-eskalace s gambitem OSCE“, která posloužila svému účelu vyslat burzovní indexy nahoru o 6 bodů, trvala minuty. Připomínáme:

  • PAŠINSKIJ ŘÍKÁ, ŽE UKRAJINSKÁ ANTITERORISTICKÁ OPERACE BUDE POKRAČOVAT
  • PAŠINSKIJ ŘÍKÁ, ŽE DO ODĚSY POZVALI ZAHRANIČNÍ EXPERTY, ABY PROZKOUMALI TEN POŽÁR

A nejvíce „de-eskalující“ prohlášení ze všech:

  • PAŠINSKIJ: VŠICHNI MILITANTI VE SLOVJANSKU BUDOU ZABITI ČI ZAJATI

Tolik tedy k tomuto konkrétnímu odvrácení pozornosti.

Avšak zaměříme na to, co je opravdu důležité, a co hýbe trhem (nebo bude se 4-6 týdenní prodlevou, když žijeme v tomto zmanipulovaném, časové a rizikové odpočty přezírajícím, podvráceném trhu) a na to, co se teď nejvíce ignoruje, a o čem jsme před tím při různých příležitostech referovali, totiž že ta Východní Ukrajina se chystá stát se příštím Krymem, až bude po referendu o nezávislosti, které je v samozvané Doněcké lidové republice určené, aby se konalo v neděli 11. května.

A jak před chvílí referoval Itar-Tass, výsledky budou dříve než za týden ode dneška čili 14. května, což znamená, že ruská vojska budou oficiálně v tom, co se pak stane bývalou východní Ukrajinou, do konce příštího týdne.

[quote align="center" color="#999999"]

Většina volebních středisek ve východoukrajinském regionu Doněck je už plně vybavena pro místní referendum, od kterého se očekává, že 11. května určí status tohoto regionu, řekl ITAR-TASS spolupředseda vlády samozvané Doněcké lidové republiky Denis Pušilin.

„Hlasovací lístky se už do volebních středisek dodávají, a většina z nich je už řádně vybavena,“ řekl s poznámkou, že výsledky tohoto referenda mají být podle plánu zveřejněny do tří dnů.

Pušilin uvedl, že sociologický průzkum vedený před tím naznačil, že účast na referendu by mohla dosáhnout přinejmenším 60%, ale s největší pravděpodobností bude kvůli posledním tragickým událostem v zemi vyšší.

„Mnohá volání přichází i z Kyjeva a ze západní Ukrajiny,“ řekl. „Teď už i ti, kdo dosud nevěřili, že máme pravdu, začínají chápat plnou hloubku katastrofy na Ukrajině, a začínají si uvědomovat, kam by to mohlo vést,“ dodal Pušilin.

Pušilin rovněž nevyloučil, že je možné, že v regionu v den konání referenda 11. května dojde k provokacím. „Od Kyjevské junty můžeme očekávat všechno,“ dodal. [/quote]

Co se stane pak?

Pro případovou studii se nemusíme dívat dále než na Krym:

  • 1. Doněck vyhlásí nezávislost.
  • 2. Kyjev, Západ a NATO odsoudí výsledky a ty rozhodně odmítnou akceptovat spolu s vydáním více sankcí proti Ruským politikům a oligarchům.
  • 3. Nově „nezávislý“ Doněck požádá přátelské Rusko o vojenskou podporu, aby bránil své obyvatelstvo, načež ruské tanky překročí hranici.

A spolu s tím, jak další regiony na východě a jihu Ukrajiny budou následovat ve šlépějích Doněcka, tak Rusku zajistí pozemní spojení s Krymem a odříznutí Kyjeva od průmyslové zóny Donbasu a břidlicového plynu ve Slavjansku, takže Putin zase vyhraje.

Poznámka: To žluté pole na mapě je břidlicové podloží k těžbě plynu kolem Slavjanska.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca