Když si ve Starbucks koupíte latte, mohli byste neúmyslně posílat peníze i do kapes Monsanta. Používané mléko se ukázalo být produktem krav chovaných na geneticky modifikovaných krmivech, jako jsou GM kukuřice a sójové produkty. „Tyto plodiny snižují kvalitu půdy a vody, udržují korporacemi kontrolované zemědělství a mají potenciálně negativní zdravotní dopad na hospodářská zvířata,“ říká GMO Inside. „Co víc, nadměrné užívání antibiotik v průmyslovém zemědělství přispívá k rozšíření bakterií, jež jsou vůči nim odolné, což nás vystavuje následnému riziku.“


Kvůli tomu GMOInside.org spustilo kampaň s cílem přesvědčit Starbucks o stáhnutí GMO ze svého zásobovacího řetězce mléčných produktů. Zde si můžete přečíst celé oznámení.

 

Starbucks finančně podporuje Monsanto

Starbucks prodává mléčné produkty s GMO ve většině ze svých 20,000 prodejen po celém světě, a byť již užívá kravské mléko bez rBGH (rekombinantní hovězí růstový hormon), pokračuje i v prodeji mléka z krav krmených GMO.

„Starbucks již podává sójové mléko, které je organické a neobsahuje GMO. Zákazníci si zaslouží, aby i mléčné produkty dodržovaly stejný standard a úroveň kvality“ říká ředitelka GMO Inside kampaně Nicole McCann.

John Roulac, zakladatel Nutiva (společnost nabízející superčisté produkty na bázi konopí), dodal: „ Dny, kdy celosvětová společnost jako Starbucks mohla skrývat před zákazníkem GMO, jsou pryč. Doba transparentnosti je tady a očekávám že Starbucks si zanedlouho uvědomí, že je v jejich nejlepším zájmu vyřadit GMO z řetězce dodávky.“

Dave Murphy z Food Democracy Now také souhlasil: „Starbucks pomáhalo poslední dva roky v USA financovat úsilí zarazit označování GMO. Je na čase, aby se ve Starbucks zavázali k transparentnosti a používání nejkvalitnějších surovin pro své zákazníky.“

 

Proč se éra skrytých GMO blíží ke svému konci

K velké frustraci biotechnického průmyslu a všech jeho přívrženců, propagandistů, negativních PR trollů a zastrašujících tajných agentů, se éra skrytých GM potravin rychle blíží ke konci. Jedna po druhé budou restaurace jako Starbucks tlačeny k upuštění od geneticky produkovaných surovin z jejich nabídky, a to včetně zvířecího krmiva pro zvířata užitá při výrobě jejich produktů. Vzpomeňte, že to není tak dávno, kdy bylo Whole Foods také dotlačeno k oznámení, že do roku 2018 bude vše, co prodají, poctivě označeno informací o případném obsahu GMO. Přestože se to zdá jako vzdálená doba, informace od vynašečů, kteří nadále informují ohledně korporátních aktivit, je ta, že dodržení tohoto termínu bere Whole Foods velmi, velmi vážně, a že v zákulisí vyvíjí nesmírný tlak na společnosti jako je PepsiCo, aby své produkty označovaly.

Není těžké si představit, že pokud Starbucks na tuto snahu odpoví „ne“, celá sféra blogů nakonec vybuchne v masivní vlnu negativních reakcí spotřebitelů, která vykreslí Starbucks jako „milenku Monsanta“ a společnost „vystavující celý svět nekontrolovatelnému genetickému znečištění“, způsobeného geneticky modifikovanými plodinami. Všechny geneticky upravené plodiny vysazeny v otevřených polích působí genetické znečištění, které nyní kontaminuje biofarmy a způsobilo enormní finanční ztráty pro americké farmáře.

 

Uchylte se k činu nyní a řekněte Starbucks aby přestalo podávat produkty Monsanta!

Všichni z nás v Natural News otevřeně podporujeme toto spotřebitelské úsilí na základní úrovni, a pobízíme Vás k přečtení této “ Přijměte opatření” stránky na GMOinside.org a dodržování těchto jednoduchých kroků. Jeden z nich zahrnuje stáhnutí a vytisknutí lístku, který jednoduše předáte pokladnímu při Vaší další návštěvě.

Také můžete zavolat do Starbucks na 800-782-7282 a dát jim vědět že chcete, aby se společnost zbavila GMO v celém svém řetězci.

Rovněž vložte svou připomínku na Facebook stránku Starbucks a řekněte jim, že chcete Monsanto pryč ze svého šálku kávy!

Většina zákazníků Starbucks by nepochybně souhlasila s tím, že nechtějí dostávat produkt od Monsanta – dle hromadných webových průzkumu nejhorší společnosti na světě – pokaždé, když si objednají latte.

Natural News salutuje GMOinside.org za jejich postoj v této věci, a povzbuzujeme spotřebitele po celém světě, aby vyžadovaly odstranění GMO ze všeho jídla a nápojů, které pravidelně konzumujeme.

 

Monsanto je ve válce s lidstvem a páchá environmentální násilí vůči nám všem

Předvídám den, kdy prodej geneticky modifikovaných potravin bude těžkým zločinem. Den, kdy budou vysocí činitelé biotechnologických korporací zatýkáni a žalováni za činy proti přírodě.

Věřte mi, že přijde den odporu proti GMO a biotechnologickým společnostem, a doufám a modlím se, aby se nezvrhl v násilí. A presto, to co společnosti jako Monsanto dělají celému světu právě teď, je forma environmentálního násilí proti nám všem (a farmářům obzvláště).

Monsanto vede válku s lidstvem a zároveň se životem jako takovým. Je jen otázka času než se lidstvo vzbouří v morálně ospravedlněném aktu sebeobrany proti eko-genocidním maniakům, kteří řídí Monsanto a jejichž činy představují velmi reálnou hrozbu zničení našeho přírodního světa (dle mnoha top vědců, kteří ještě nebyli skoupeni, zastrašeni nebo umlčení mafií bioprůmyslu).

V zájmu svých vlastních sobeckých zisků nás biotechnologické korporace vystavují riziku nekontrolovatelného genetického znečištění a selhání plodin, které by mohlo vést k hromadnému hladu a nevratnému, sebe-replikujícímu se znečištění, které by mohlo permanentně poškodit naši planetu. Tato dravá zemědělská dominance tolerována onou sebeklamnou „business“ komunitou je urážkou základní lidské důstojnosti a přírodních práv. Až k tomu dojde, historie si bude pamatovat, kdo bojoval za zachování života na naší planetě a ty, jež své duše prodali za zisk.

Překlad: Jan Hrubý

Zdroj:  naturalnews.com