Ukrajinci se musí proti Rusům chopit zbraní tak, aby ani spálená země nezůstala tam, kde se nám Rusové postaví; to je příklad běsnění bývalé ukrajinské premiérky Julie Tymošenko v on-line umístěném uniklém telefonním hovoru. Tymošenková potvrdila autenticitu této konverzace na Twitteru, ač ale poukázala, že ta část, kde je jí slyšet, jak volá po jaderném vyhubení těch osmi milionů Rusů, co zůstávají na ukrajinském území, byla editována. Tweetnula: „K tomu rozhovoru došlo, ale ta část s ‚8 miliony Rusů na Ukrajině‘ je editovaná. Ve skutečnosti jsem řekla, Rusové na Ukrajině – to jsou Ukrajinci. Ahoj FSB 🙂 Omlouvám se za ty obscénní formulace.“


Tato bývalá ukrajinská premiérka neobjasnila, do koho přesně se chce pustit atomovkami.

Šufrychova tisková služba rozhodně Tymošenkovou popřela a odsoudila nahrávku jako podvrh. V tiskovém prohlášení se uvádí: „K tomuto rozhovoru nedošlo,“ jak to citoval korrespondent.net. Tento telefonní hovor s Nestorem Šufrychem, bývalým náměstkem ministra národní bezpečnosti a Rady obrany Ukrajiny nahrál v pondělí na YouTube Sergej Večirko.

K uniklému telefonátu došlo 18. března hodiny po podepsání přístupové dohody Krymu a Sevastopolu v Kremlu.

Zatímco Šufrych byl „prostě šokovaný“, Tymošenková nad výsledky krymského referenda zuřila.

„Tohle opravdu překračuje všechny meze. Je na čase, abychom čapli svoje zbraně a vybili ty zatracený Rusy i s tím jejich vůdcem,“ řekla Tymošenková.

Tato bývalá premiérka prohlásila, že kdyby to vedla ona tak, „by se jim žádný pojeb**ý způsob, jak dostat Krym, nepovedl.“

Šufrych přednesl platnou poznámku, že Ukrajina „neměla žádný mocenský potenciál,“ aby si Krym udržela.

Ale Tymošenková, která plánuje kandidovat v ukrajinských presidentských volbách, projevila důvěru, že by našla „způsob, jak ty haj**y vybít.“

„Doufám, že budu moci zapojit všechny svoje konexe, co mám. A použiju všech svých prostředků, abych zburcovala celý svět tak, aby v Rusku nezůstala ani spálená země,“ slibovala.

I když je tato ex-premiérka znehybněná vyhřeznutím páteřní ploténky, tak zdůraznila, že je připravena „čapnou mašinkvér a rozstřílet tomu čub**mu synovi palici.“

Tymošenková vystoupala k moci jako klíčové postava pro-evropské Oranžové revoluce v roce 2004, a stala se ukrajinskou ministerskou předsedkyní mezi lety 2007-2010.

V roce 2012 byla za presidenta Viktora Janukoviče uvězněna poté, co byla shledána vinnou z překročení svých pravomocí podepsáním dohody o dodávkách a tranzitu plynu s Ruskem.

O této dohodě se tvrdí, že stála ukrajinskou národní ropnou a plynovou společnost Naftogaz kolem $170 milionů.

Tymošenková si odpykala část svého sedmiletého rozsudku ve vězení, než byla převezena do Charkovské nemocnice. Okamžitě po kyjevském puči, který svrhl Janukoviče, byla propuštěna.

Tohle není první skandál s únikem telefonátu od propuknutí ukrajinských nepokojů loni v listopadu.

V únoru byla odhalena nahrávka, na níž americká náměstkyně ministra zahraničí pro Evropu Victoria Nuland řekla „Je**t EU,“ jelikož diskutovala o zformování budoucí ukrajinské vlády s americkým velvyslancem v této zemi Geoffrey Pyattem.

A na začátku března se na veřejnost dostal telefonní rozhovor mezi šéfovou zahraničních záležitostí EU Catherine Ashton a estonským ministrem zahraničí Urmasem Paetem.