Ministr zdravotnictví Ukrajiny právě prohlásil, že od 18 února už zemřelo 64 lidí; protestující tvrdí, že to číslo je vyšší než 100 – každopádně je to strašné (a máme podezření, že jakmile skončí Olympiáda, ještě se to zhorší). Jak níže naznačil Martin Armstrong, Ukrajina je rukou na šachovnici. Zuří tu propagandistická válka Východ-Západ. BÍLÝ DŮM NA UKRAJINSKÉHO PRESIDENTA NALÉHÁ, ABY OKAMŽITĚ ZE STŘEDU KYJEVA STÁHL BEZPEČNOSTNÍ SÍLY A ŘEŠIL KRIZI POLITICKÝMI PROSTŘEDKY, BÍLÝ DŮM ŘÍKÁ, ŽE JE POBOUŘEN OBRÁZKY UKRAJINSKÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SIL “PÁLÍCÍCH Z AUTOMATICKÝCH ZBRANÍ NA SVÉ VLASTNÍ LIDI” (více na YouTube ospravedlněních)


A Rusko prohlašuje volání USA a EU po sankcích za “Vydírání”.

[quote align="center" color="#999999"]

Od NY Times,

Rusko ve čtvrtek odsoudilo kroky Spojených států a Evropy k uvalení sankcí na ukrajinské činitele po propuknutí násilností v hlavním městě Kyjevě i v dalších městech s tvrzením, že tyto představují vydírání vůči vládě presidenta Viktora F. Janukoviče.

Ruský ministr zahraničí Sergej V. Lavrov rovněž kritizoval návštěvy ministrů zahraničí Francie, Německa a Polska s tvrzením, že Evropská unie vyslala tuto svou „poslední nezvanou misi“ do ukrajinského hlavního města Kyjeva proto, aby vnutila panu Janukovičovi kompromisní řešení.

„Jak můžete očekávat, že si někdo vyžádá vaše služby, když hrozba sankcemi souběžně s tím tohle všechno činí velice podobným vydírání?“ řekl pan Lavrov podle Interfax při projevu během návštěvy Iráku. [/quote]

Avšak všechny tyto mocenské hry maskují jádro toho problému, který vyvstal s Oranžovou revolucí – korupci. Armstrong varuje, že „Janukovič je diktátor, který nikdy úřad neopustí. Je to tak jednoduché. Na Ukrajině už nebudou žádné skutečné volby.“ Tímto se započíná roztáčet sestupná spirála pádu do konfrontace, kterou celý svět nemůže ignorovat.


 

Začíná financování

Měsíce před navrženým přidružením k EU z celé Ukrajiny přicházely signály, ať už od těch, co byli pro, nebo proti, že kampaň za připojení k Evropě byla zčásti financována EU, aby tuto myšlenku u Ukrajinců udala. Tohle financování se ale PLETLO s financováním „rebelů“, aby rozpoutali revoluci, kterou Putin označil za puč. Je VELKÝ rozdíl mezi financováním, které poskytuje Německo a EU, aby u Ukrajinců prodali myšlenku na připojení k Evropě, v porovnání s financováním revoluce, jak to dělají Saúdové v Sýrii.

Co bylo však přehlédnuto, byl rozhořčení kvůli korupci. Konec konců Oranžová revoluce na Ukrajině v roce 2004 svrhla vládu bez jediného výstřelu. I ta byla kvůli korupci. Kvůli tomu jsme byli svědky, jak Oranžová revoluce v roce 2004 smetla tehdejšího ministerského předsedu Janukoviče a přivedla k moci Timošenkovou. Široce se na to nahlíží i tak, že Janukovič svou současnou mocenskou pozici ukradl a že jeho rozhodnutí nepodepsat dohodu s EU se točí kolem požadavku EU, aby z vězení pustil ministerskou předsedkyni Julii Timošenko, svou politickou oponentku, kterou uvěznil. Pak začnete mít ponětí o hloubce této korupce.

Změny, které následovaly po Oranžové revoluci, jednoduše nebyly dost hluboké, a Janukovič byl vždy více pro-ruský. Západní Ukrajinci, ti představují šanci vydat se po odlišné dráze a ti nepředpokládali, že se to vyvine do takovéto násilnosti, jelikož během Oranžové revoluce nedošlo k takovémuto odporu. V tomhle odhadu se přepočítali.

Tohle rozhořčení nad korupcí opět prudce rostlo. Nedělejte si o tom žádné iluze, jádro toho bylo VŽDY o ekonomice. Ukrajina zoufale potřebuje injekci hotovosti kvůli tomu, že vláda je tak zkorumpovaná. Janukovič, který byl u moci od roku 2010, řekl, že Ukrajina si nemůže dovolit podepsat dohodu s EU. Otázka ležela opravdu tak, kdo položí do jeho kapsy více peněz.

Teď Německo začíná financovat „rebely“ stejně jako USA. I Rusko financuje žoldnéře a dává Ukrajině $2 miliardy s požadavkem na rozdrcení rebelů. Rusko to líčí jako puč financovaný USA. Je ironií, že to financování teď už začíná. Na počátku nikdo „rebely“ nefinancoval, aby tohle dělali, takže nebyli vyzbrojeni. Oranžová revoluce byla nekrvavá a oni očekávali ten samý výsledek, takže k tomuto účelu nesháněli financování.

Samozřejmě, že tam docházelo k financování „prosazujícího“ prodání myšlenky na dohodu s EU u lidu přicházející z Německa a z EU. To ale bylo více směrované do marketingové kampaně, která naplnila města transparenty a plakáty. Tohle NEBYLO financování, které by probíhalo s očekáváním občanské války. V tom existuje VELKÝ rozdíl. Nicméně násilné útoky Janukovičových žoldnéřů teď Západu ukazují, že je třeba financovat rebely.

Ústavní reformy, jak je požadují demonstrující, předvádí, že jádro toho všeho je o korupci a ne o připojení k EU nebo k Rusku, jak to líčí média. Ty reformy také nejsou jen o penězích. Všechno je to o politické moci. Je to o Janukovičovi, který v podstatě de facto zřídil diktaturu. Opozice volala po svržení Janukoviče a vypsání nových voleb, jelikož on ukradl volby a uvěznil předchozí presidentku, která ho svrhla. Obecný náhled při tom vychází z toho, že kontrola vlády je diktaturou, jelikož na Janukovičovi spočívá příliš mnoho moci, a ne dost jí zůstává parlamentu. Není tu žádná vzájemná rovnováha různých složek moci. Je to korupce, v níž leží jádro požadavků – cosi o tom, že Janukovič spíš zamorduje celý Západ, než aby se vzdal nějaké části moci. V tom je jádro problému a to, proč tisíce lidí nasadily své životy v touze po politické změně. Není to o VSTUPU do EU nebo do Ruska. Chtějí POCTIVOU vládu.

Hned následující den poté, kdy protestující přitáhli k jeho rezidenci, uvedl v platnost zákon stavící do ilegality, aby více než 5 aut cestovalo spolu. Poslal své žoldnéře, nikoliv, aby lidi „zabíjeli“, nýbrž aby je věznili jako rukojmí, a další ponechávali v lese zbavené veškeré identifikace, aby tam zemřeli. Jedna dívka, která jen pomáhala protestujícím jako zdravotnice, byla spatřena, jak ji na vlakovém nádraží sebrali Janukovičovi pochopové, a nechali ji v noci v lese, aby tam zemřela.

Teď budou jak USA, tak EU financovat rebely a Rusko bude financovat Janukoviče. Ukrajina je na politické úrovni rukou na šachovnici. Je tu propagandistická válka Východ versus Západ. Ovšem všechny tyhle mocenské hry maskují jádro problému, které začalo Oranžovou revolucí – korupci. Janukovič je diktátor, který NIKDY úřad neopustí. To je jednoduché. Na Ukrajině už nebudou žádné opravdové volby. Tímto se započíná roztáčet sestupná spirála pádu do konfrontace, kterou celý svět nemůže ignorovat.

Takže ještě jestli snipeři, kteří střílí do svého vlastního civilního obyvatelstva překračují Obamovu červenou čáru?

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com