Když generálmajor Smedley Butler pronesl svůj soud: „Válka je šmelina“, nemohl více udeřit hřebíček na hlavičku… „Normální zisk obchodního koncernu ve Spojených státech je šest, osm, deset a někdy až 12 procent. Ale ve válečných časech, to jsou zisky – jé! To už je jiná – dvacet, šedesát, sto, tři sta, a i osmnáct stovek procent – jen nebe je tomu hranicí. Všechen ten provoz je medvědí. Strýček Sam má prachy. Pojďme na ně.“


Od jeho osudových odhalení se kšeft s vojenskými zakázkami zmnohonásobil.

Praktiky obranných korporací nespokojených se spravedlivým ziskem nebo přístupností konkurenci ilustrují jeden z aspektů plýtvání, podmazávání a systematického úplatkářství. William D. Hartung popisuje konsolidaci a expanzi vybraných skupin společností ve svém spise Revize vojensko-průmyslového komplexu: Posuv ve vzoru vojenských kontraktů v období po 11.9.

„Mnoho z těch samých společností, které tyjí z vyšších výdajů Pentagonu a na válku, jsou hlavními dodavateli dalších s bezpečností spojených agentur. Např. Lockheed Martin nejenže byl vrcholným kontraktorem pro Pentagon, ale také se řadil jako jednička u ministerstva energetiky; číslo osm u ministerstva domácí bezpečnosti (jedničkou byl Boeing); číslem dva u ministerstva zahraničí; a číslem tři u Národního aeronautického a kosmického úřadu (NASA). Kontrakty poskytované těmito agenturami byly ale pouze zlomkem množství poskytovaných Pentagonem, byly ale i tak významné. Např. ministerstvo domácí bezpečnosti vydalo $13,4 miliard na kontrakty ve fiskálním roce 2008, NASA $15,9 miliardy, ministerstvo zahraničí $5,5 miliardy a ministerstvo energetiky $24,6 miliardy.“

DONALD RUMSFELD: 10. září 2001 přiznal: ‘V účetnictví Pentagonu je $2 bilionová díra.‘

Dramatický nárůst rozpočtů je ještě významnější, když se na něj podíváme v kontextu světových výdajů v jiných zemích. Odložíme-li stranou relativní výhody při nebezpečích a rizicích od vnějších hrozeb, tak gigantické podniky, co živí největší vojenský aparát v historii, učinily vybraný zlomek bohatým na úkor mnohých.

Jonathan Turley v Pentagonských špuntech: Nová studie zjišťuje, že Pentagon má skryté biliony v chybějících penězích a zařízeních, což poskytuje příklad, jak celé to vyhýbání se finančnímu vyúčtování, otevřené podfuky a záměrné zatajování fungují.

„Nová zpráva rozvedla, jak ozbrojené síly pekly účetnictví tak, aby ukryly biliony, ono je to správně biliony, v chybějících penězích a zařízeních. Vojáci tomu říkají „špunty“, což je pro podfuk kuriózní výraz. Jsou to záměrná falešná čísla používaná k ukrývání faktu, že neexistuje přesná evidence o penězích.

Tyto špunty jsou obecně prací kanceláře Obranných finančních a účetních služeb, hlavní účetní agentury Pentagonu. Při požadavku, aby tento personál provedl audit, ta čísla jednoduše zfalšovali.“

Ve Speciální zprávě referoval Reuters: Pentagonem mistrované účetní deníky ukryly plýtvání epických rozměrů.

„Ministerstvo obrany přes 10 let podepisovalo kontrakty za provize více než $3 biliony ve zboží a službách. Kolik z těchto peněz bylo promrháno v přeplácení kontraktorů, nebo nebylo nikdy utraceno a vráceno ministerstvu financí, to je záhada. Je tomu tak, protože obrovské rozsahy podkladové evidence při „uzávěrkách“ auditů znamenaly, že zajistí, že kontrakty se naplní a peníze skončily na těch správných místech.“

Biliony, to jsou teď sumy, které jsou nepředstavitelné, ministerstvo financí uznává, že americké zlaté rezervy (pokud těm číslům věříte) jsou podle Průběžné zprávy z 31. ledna 2014 celkem $11 041 059 958,16.

Miliardy dolarů jsou pouhou kapkou v těch kýblech peněz umístěných u vojsk a v domácí bezpečnosti. Daňoví poplatníci jsou ohledně nákladů pravidelně klamáni. I Kongres je ohledně černých programů držet v temnotě. A válečná šmelina nadále prolévá svými kanály a výlevkami neznámé sumy na účty, které by mohl pouze supercomputer prolomit.

Korporatokracie: Jak stát korporátního blahobytu rozděluje a panuje je video od žurnalisty Jamese Corbetta (níže), které poskytuje hluboký analytický vhled, který vytváří surrealistickou obeznámenost s tím, jak oligarchové fungují. Ty finanční čachry korporativistů přispívají na vnitřně provázené direktoráty, které řídí peněžní díry, jenž udržujíc celé to impérium v chodu.

Racionální reforma zvrhlého systému praní peněz není možná bez fundamentálního zavržení internacionalistické zahraničně poltické doktríny, kterou je prodchnuté ministerstvo zahraničí. Financování technologicky pokročilých platforem válčení, které nepodléhají ani kongresovému dohledu, je hluboce protiústavní.

Když se takové praktiky stanou rutinou, tak ekonomické pobídky živí zločinné zneužívání tohoto stavu. Závazky k zodpovědné veřejné politice jsou metodicky ničeny spolu s odstraněnou transparentností.

Washington Blog poskytuje několik užitečných zdrojů, které dokumentují rozsah problému v „ $8,5 BILIONU peněz daňových poplatníků v dávkách Pentagonu od Kongresu od roku 1996 … nebylo NIKDY vyúčtováno“ a obnáší jen temné odhady.

„Pentagon je jedinou federální agenturou, která nevyhovuje zákonu, který vyžaduje výroční audity všech vládních ministerstev. To znamená, že $8,5 bilionu peněz daňových poplatníků přidělených Pentagonu od roku 1996 Kogresem, což byl první rok, od kdy se to mělo auditovat, nebylo nikdy vyúčtováno. Tato suma přesahuje hodnotu loňského ekonomického produktu Číny.“

Ty elity, které tyjí ze švidlířského přidělování a členové správních rad, které řídí obranné kontraktory, chtějí, aby tahle blamáž pokračovala. Za všechny ty peníze směrované do udržování válečné mašinérie, se naše skutečná bezpečnost stává méně bezpečnou.

Banky vypírají během převažujících praktik ty špinavě nahrabané vývary, jež pak vypírají během chodu normálního byznysu, jelikož v tomto obchodu jsou zbrojní obchodníci chráněnými hráči. Ty podloudné kruhy válečných psů protahují peněžní toky ze svých podloudných prodejů drog přes prodeje zbraní, což umožňuje hladký přenos skrytých peněz krve na množství různých kont.

Takto zorganizovaný systém vzájemných plateb maže neustále rostoucí průmysl hrůzy a zkázy. Všechny ty chybějící peníze jsou pohřbeny v utajených pokladnicích podzemní tyranie. Vytváření falešných vlajek umožňuje, aby se imaginární pohromy stávaly novými nepřáteli. Ochrana před takhle vyfabrikovanými nepřáteli je skutečným byznysem vojensko-průmyslového komplexu.

Takže, až vyplave na povrch více podrobností o ztrátě nevyúčtovaných peněz z vojenského financování, tak to bude jen malou částí ceny za to, aby vás udrželi v bezpečí.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca