Letci palubního letectva těžkého ruského letadlového křižníku Admirál Kuzněcov, který se nachází ve Středozemním moři v čele skupiny letadlových lodí, tu konají ode dneška službu, oznámil zástupce loďstva. „Od této chvíle se budou neustále nacházet na horní palubě letadlového křižníku lodní stíhačky Su-33 s úplnou výzbrojí na palubě, připravené okamžitě vzletět“, zdůraznil zástupce loďstva. Před tím křižník doplnil zásoby díky zabezpečovacím lodím na jihovýchod od ostrova Malty, v místě, kde kotvil, a zamířil na východ, kde se nachází operativní skupina lodí ruského vojenského námořnictva.


Na ministerstvu obrany Ukrajiny zdůraznili, že dvě lodě amerického válečného námořnictva se mají objevit v Černém moři v úterý nebo ve středu a budou se tam nacházet až do 25.-25. února. Do výsostných vod Ukrajiny vplouvat nebudou.

Před tím  ruská média s odvoláním na vojenský diplomatický zdroj oznámila, že dvě americké lodě – torpédoborec Ramage a velitelská loď Mount Whitney se šesti sty příslušníky námořní pěchoty na palubě dorazily do Černého moře a směřují k břehům Ukrajiny.

Zdroj: czech.ruvr.ru