Rodina z Nebrasky v pondělí vyplnila žalobu na tucty policistů s prohlášením, že přeměnili pokutu za parkování v tvrdé zatýkání a hrubé porušování práv rodiny tím, že vtrhli do jejich domu poblíž a zkonfiskovali video, zachycující incident. 4 policisté z Omahy nejprve reagovali na stížnost dne 21. května 2013, že Octavius Johnson parkuje své auto na špatném místě na silnici. Video zaznamenává incident z okna horního patra a ukazuje policistu, jak Johnsona shazuje k zemi a opakovaně jej bije, zatímco další kolegové přicházejí na scénu.


„Chytil mě za krk, mrštil na zem, škrtil mě tak, až jsem nemohl ani dýchat, ani mluvit,“ řekl Johnson televizi KPTM-TV. „Řekl mi, abych přestal odporovat, praštil mě do obličeje a zeptal se, jestli chci dneska zemřít.“

Jiný muž zákona odtáhl jeho bratra Juaqueze, jenž natáčel zatýkání mobilem, pryč od scény. Juaquez se následně vymyká jeho sevření a utíká do domu svého souseda, přičemž se za ním žene několik policistů. Těm se nakonec podaří zabavit mu mobilní telefon.

Toto video – o němž se myslelo, že bylo zničeno – se nikdy nemělo zveřejnit. Přesto se video pořízené z okna po incidentu rychle rozšířilo, čímž podnítilo protest a nakonec propuštění ze služby 4 policistů zachycených na záznamu. Trestní oznámení padlo na 2 muže z hlídky za snahu zbavit se důkazu a napomáhání k činu.