Když určitý saúdský princ projeví svůj názor, tak stojí za to tomu věnovat pozornost. Princ Alwaleed Bin Talal je čímsi, za co ho lze popsat jako nejmocnější Araba na světě, a to díky svému nesmírnému bohatství, obchodní bystrosti a vlivu v saúdské královské rodině, která toto království vede jako rodinný pozemek. Tento na Západě vzdělaný princ se ukázal být výkonným mocenským handlířem díky svému 7% podílu na News Corporation a darům 20 milionů dolarů jak Harvardské, tak Georgetownské universitě, čímž vyvolal podezření z nepatřičného vlivu. Tento dobrý princ dal světu vědět, jaký je jeho skutečný postoj v bitvě o fracking. Michael W. Chapman z CNS News hlásí:


[quote align="center" color="#999999"]

Saúdskoarabský princ Alwaleed Bin Talal, miliardářský businessman a synovec saúdského krále Abdullaha, řekl, že produkce ropy a zemního plynu z břidlic ve Spojených státech a v dalších zemích primárně prováděná pomocí frackingu, je skutečnou konkurenční hrozbou „jakékoliv ropu těžící zemi světa“ s dodatkem, že Saúdská Arábie musí tento problém řešit, protože jde o „záležitost přežití“.

Ty nové objevy břidličné ropy „jsou hrozbou jakékoliv ropu těžící zemi světa,“ řekl princ Alwaleed v interview s The Globe and Mail. „Tohle je okamžik zvratu pro každou ropu produkující zemi, která nedivierzifikovala. Devadesát dva procent ročního rozpočtu Saúdské Arábie pochází z ropy. Tohle nám určitě dělá starosti a obavy.“[/quote]

Pro ty, kdo oponují frackingu v úsilí o jeho zastavení na základě nepodložených tvrzení, že znečišťuje podzemí vodu nebo způsobuje potřebu zhluboka dýchat. Je to Saúdská Arábie, která financuje šíření jedu wahhábitského islámu po celém světě, buduje mešity, zajišťuje učebnice a platí imámy za to, aby jednak získávali a konvertovali muslimy, ale také konvertovali ty už existující muslimy na fundamentalistickou doktrínu těchto pouštních extremistů: na extrémní podmanění žen, hlubokou nenávist k Židům a na džihád, mírumilovný, pokud je tak účinný, a násilný, kdykoliv se to jeví jako výhodné.

Díky zázraku frackingu máme výhled na to, že se vymaníme z tísnivého sevření muslimského světa nad světovou ekonomikou, čímž Západním demokraciím umožníme růst tak, abychom narovnali hřbet a postavili se těm z ropy zbohatlým teokratům, kteří chtějí vyhubit ostatní náboženství a uvalit na planetu svůj způsob života ze sedmého století.

Vlastní zájem bude Saúdům a dalším ropným oligarchům diktovat, že je moudré financovat americké proti-frackingové skupiny, aby odstranily tyto hráče s potenciálem změnit hru. Jakákoliv skupinu, která oponuje frackingu, bychom měli žádat, aby dokázala, že nedostala žádné peníze z ropy.

Thomas Lifson

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: americanthinker.com