Mohli byste si myslet, že Boston Dynamics bude všemožně zaměstnán stavbou (a podporou) malé armády robotů Atlas pro Robotickou soutěž DARPA. Vypadá to ale, jako by se jim povedlo najít čas, aby pokračovali v práci i na jejich dalších systémech jako BigDog pro velkého bratra čili LS3. DARPA se minulý týden zavázala investovat dalších 10 milionů dolarů do robustnějšího a nakonec nasaditelného robota. DARPA je velice konkrétní ohledně toho, co chtějí u příští generace LS3 vidět, jmenovitě:


[quote align="center" color="#999999"]

Vývoj vylepšené verze systému LS3 s vyšší spolehlivostí a využitelností, vyšší odolností vůči palbě malými zbraněmi a tišší napájení energií, aby se podpořily plíživé taktické operace.[/quote]

Není žádný překvapením, že na seznamu je tiché napájení energií, jelikož benzinem poháněná hydraulická čerpadla LS3 zní jako roj rozzuřených včel, ale kdyby ty včely byly o rozměrech domácích koček. Avšak nalezení energetického napájení, které udrží LS3 celý den v provozu není snadné; je velice těžké vyrovnat se něčím potřebné hustotě výkonu (a jeho obecné dostupnosti), jakou má kapalné palivo. Jednou z možností se jeví přejít u LS3 na hybrida, který by mu poskytl nějaký druh jen dočasného „plíživého módu“ jen na požádání.

I odolnost je důležitým krokem k nasazení. Jak už jsme viděli, je LS3 rozumně dobře chráněný před jakýmikoliv potížemi, jaké se mohou vyskytnout při (nárazu do stromu, při pádu do příkopu a před takovýmito věcmi).