Veškerý život v Libyi se nyní bude podřizovat zákonům islámu.  Všeobecný národní kongres, který zemi řídí, podpořil zavedení práva šaría jako základního právního dokumentu pro státní instituce. V prohlášení VNK, jež bylo zveřejněno po hlasování, se píše, že oblast aplikace tohoto rozhodnutí zatím není jasně určena, avšak zvláštní výbor v nejbližší době zahájí prověrku existující legislativy, zda normám práva šaría odpovídá.


[quote align="center" color="#999999"]

Vítejte v nové Libyi, v zemi ‚osvobozené‘ NATO, která se nachází ve stavu, kdy nemá ani výnosy z ropy, které by ji mohly obohatit, ani bezpečnost, ani stabilitu a kde vraždy a korupce dosahují bezprecedentní úrovně.

Minulý pátek vydal magazín Economist reportáž o vnitřním zhroucení Libye. Moji pozornost upoutaly obrázky ilustrující kousek – zvláště jedno grafity na zdi kavárny u moře v hlavním městě Tripolis. ‚Jedinou cestou do Nebes je cesta k letišti,‘ stálo na něm.

Tento vtip je příznačný pro ten obtížný stav, v němž se teď Libye nachází po ‚osvobození‘ válečnými letouny NATO z oblohy spolu s revolucí, co svrhla diktátorský režim Muammara al-Kaddáfího, na zemi. Více ZDE . [/quote]

Zdroj:  czech.ruvr.ru