Toto libertariánské duo by mohlo od základů otřást soutěží o Bílý dům. Bývalý guvernér Jesse Ventura a rozhlasová osobnost Howard Stern se mají ve středu objevit ve Sternově radio-show, aby prodiskutovali vážnou možnost prezidentské kampaně v roce 2016. Ventura promlouvající ve vysílání Alexe Jonese o tom velice vážně řekl, že ti dva vážně mluví o kandidátské přihlášce Ventura-Stern pro rok 2016.


Tuto středu poletí Ventura do New Yorku, aby se objevil ve Sternově show Sirius XM, během něhož Ventura formálně Sterna požádá, aby se k němu na přihlášce přidal.

Ventura řekl v Show Alexe Jonese, že myslí pokus o Bílý dům spolu se Sternem jako viceprezidentem smrtelně vážně. Kvůli Venturově zábavně zmíněnému odmítnutí brát peníze od zvláštních zájmů bude Stern, jehož radio-show ročně vynáší kolem 100 milionů dolarů, tím, kdo bude mít na starosti sběr peněz.

Ač musel Ventura ukončit svou radio-show, když vedl kampaň za guvernéra Minnesoty, aby vyhověl předpisům FCC, tak Stern nebude muset se svou současnou show skončit, protože satelitní rádio nepodléhá stejným předpisům jako pozemní vysílání.

Stern však naznačil, že nejspíš svou současnou show v roce 2015 stejně ukončí, čímž si uvolní cestu pro započetí prezidentské kampaně v tomto roce.

Ventura Jonesovi mimo vysílání řekl, že Stern je jedním z nejchytřejších lidí, které zná, a že jeho libertariánský světový názor z nich dvou činí perfektní kombinaci. Je pravděpodobné, že Ventura a Stern si zkusí zajistit nominaci Libertariánské strany, která v roce 2012 uspěla s bývalým guvernérem Nového Mexika Gary Johnsonem.

Stern se už před tím jako libertariánských kandidát v roce 1994 pokoušel o guvernéra New Yorku, když sliboval spravit silnice a obnovit trest smrti.

Ventura je před rozběhem túry kvůli knize, exkluzivně v Show Alexe Jonese ale potvrdil, že se spolu se Sternem jako viceprezidentem pokusí o prezidentsví.

„Pokud k tomu dojde, tak se připoutejte,“ řekl Alex. „Tohle bude největší politický otřes od doby, kdy se v roce 1992 o prezidenta pokoušel Ross Perot.“

Podívejte se na klip níže od 42:30 dále, kde Ventura diskutuje o prezidentské kampani.