FBI v oběžníku vydaném pro místní policejní oddělení poučuje místní policejní oddělení a „komunity proti terorismu“, aby považovali kohokoliv, kdo se přichýlil ke „konspiračním teoriím“ o 11. září za potenciálního teroristu. Toto memorandum tudíž přidává skeptiky k oficiální historce o 11. září na rozrůstající se seznam cílů charakterizovaných federálními vynucovateli zákona za bezpečnostní hrozbu, jako jsou např. ti, u nichž se projevuje „libertariánská filosofie“, „názory odvozené od Druhého ústavního dodatku“, zajímají se „samozásobitelství“, mají „strach z Velkého bratra a z velké vlády“ a ty co vyznávají „deklaraci ústavních práv a občanských svobod.“


Nově vydaný celonárodní průzkum veřejného mínění ukazuje, že 48 procent Američanů má buď pochybnosti o oficiálním vysvětlení 11. září nebo na něj vůbec nevěří.

Oběžník FBI nadepsaný „Potenciální indikátory teroristických aktivit projevující se u spících“ říkají, že k lidem, kteří by měli ‚být považováni za podezřelé‘ z možného zapojení do „teroristických aktivit“ patří i ti, kdo chovají „postoje“ charakterizované jako „Konspirační teorie o Západě“. Oběžník pokračuje: „např. že CIA zaranžovala 11. září, aby legitimizovala invaze do cizích zemí.“

Část oběžníku FBI pro místní policii „Potenciální indikátory teroristických aktivit projevujících se u spících.“

„Spící“ znamená „spící buňky“, v žargonu FBI jsou to teroristé čekající na rozkazy, jimiž by byli aktivováni k teroristickým aktivitám.

V roce 1998 Pentagon odtajnil, že náčelník spojených štábů schválil v roce 1962 plán útoku zabíjejícího americké občany, aby „poskytl ospravedlnění pro americkou vojenskou intervenci na Kubu.“ Tento plán měl kódový název Operace Northwoods, úvodní strana odtajněného dokumentu je níže.

Úvodní strana memoranda Operace Northwoods

Tento plán podepsal předseda náčelníků spojených štábů generál Lyman Lemnitzer. President John F. Kennedy jej odmítl a Lemnitzera degradoval.

Podle průzkumné firmy YouGov 38% Američanů má nějaké pochyby o oficiální verzi 11.9, 10% jí vůbec nevěří, a 12% si tím není jisto. Oběžník FBI vydaný podpůrnou službou ministerstva spravedlnosti, orgánem US ministerstva spravedlnosti, je vystavený na webové stránce policejních oddělení v Columbus v Ohio. Občanský dozor PublicIntelligence.net rovněž jeho kopii vystavil. K dokumentu FBI rovněž patří zdůvodnění k podezření ze zapojení do teroristických aktivit:

[quote align="center" color="#999999"]

„Omlouvání násilí proti Američanům na základě amerických akcí vyvolalo problém.“[/quote]

Toto poslední zjevně odkazuje na přemýšlení o takové doktríně „vráceného úderu“, který kritizuje US zahraniční politiku a vazby s údajnými chybami této politiky, jako je invaze do Iráku, s teroristickými aktivitami.

Dokument cituje i „hněv“ kvůli „globální politice USA“.

Mezi dobře známými pochybovači o oficiální verzi 11. září je mnoho vojenských důstojníků, personálu od prosazování zákona, požárníků a pilotů, všeobecně pracujících v přidružených skupinách. Jedním je i generálmajor US Army Albert Stubblebine, který o těch třech budovách, které spadly 11. září, řekl: