Pojďme se na to podívat: strana útočící na ambasádu Asada podporující Rusko v Damašku je a) syrská vláda nebo b) místní Al-Káidou financovaní islamističtí fanatici a katarští žoldnéři čili „rebelové“? Určitě se ale brzy objeví klip na YouTube potvrzují, že to bylo a). Od AFP: [quote align="center" color="#999999"] „Minometná střela v neděli zasáhla areál ruské ambasády v syrském hlavním městě Damašek,“ řekl zdroj z ambasády a NGO.


Tento zdroj v rozhovoru se syrskou státní zpravodajskou agenturou SANA potvrdil, že „minometný granát spadl do areálu ambasády, aniž by kohokoliv zranil.“

„Ambasáda funguje jako normálně,“ dodat tento zdroj.

O útoku rovněž referovali Syrští pozorovatelé lidských práv, kteří řekli, že to bylo poprvé, kdy byl tento areál zasažen.  Potvrdili, že při útoku, který dopadli dovnitř areálu, ale zjevně nezasáhl hlavní budovu velvyslanectví, nedošlo k žádným zraněním.

Síly rebelů shromážděné v okrajových částech hlavního města běžně do Damašku střílí raketové a minometné střely včetně oblasti kolem ambasády ve středu města.[/quote]

Před několika okamžiky byla původní verze, že nedošlo ke zraněním, revidována, když Interfax ohlásil, že zraněni byli tři ruští diplomaté. Někdo určitě chce, aby tato válka pokračovala.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com