Už bylo potvrzeno, že střelec z Loděnice Aaron Alexis byl na léku proti depresím Trazodonu, což poskytuje zase další příklad vazby mezi psychiatrickými léky a masovými střelbami. Washington Post, který ověřil, že Alexis byl na předepsaném Trazodonu v Kanceláři pro záležitosti veteránů, vydal krátký článek bagatelizující nebezpečí tohoto léku, v němž citoval lékaře z Miami Gabriela Cora, který (téměř s nadšením) uvedl: „Upřímně, ten lék je na užívání velice bezpečný.“ Avšak tento lék byl spjat s četnými vraždami včetně jedné masové střelby.


Trazodone se prodává pod obchodními jmény Desyrel, Oleptro, Beneficat, Deprax, Desirel, Molipaxin, Thombran, Trazorel, Trialodine, Trittico a Mesyrel. Ač doslova nepatří mezi členy třídy antidepresiv SSRI, sdílí s nimi ty samé vlastnosti a rovněž slouží ke zvýšení množství serotinu v mozku.

Ač se Washington Post snaží tento lék líčit jako bezpečný, je spojován s celou spoustou vedlejších účinků včetně sebevražedných sklonů, panických útoků, depersonalizace a hněvu. K symptomům vysazení Trazodonu patří agrese a násilné chování.

Lék je rovněž opatřen „varováním z černé skříňky FDA před sebevraždami a zadokumentovány jsou i případy mánie a násilného jednání,“ píše Kelly Patricia O’Meara.

V posledních několika letech bylo s Trazodonem přímo spojeno několik vražd.

[quote align="center" color="#999999"]

Osm lidí bylo zabito a jeden zraněn během masové střelby na volbě královny krásy v Seal Beach v Kalifornii 2011. Vrah Scott Even Dekraai byl na Desyrelu, komerční variantě Trazodonu.

– V roce 2009 Perley Goodrich Jr. zmlátil svou matku a pak zastřelil svého otce krátce poté, co v psychiatrické nemocnici dostal injekci Trazodonu. Goodrich si ztěžoval, že tuto medikaci nechtěl, protože u něj vyvolávala násilné pocity

– V roce 2007 Delano Holmes svobodník námořní pěchoty ubodal iráckého vojáka k smrti poté, co mu vojenští lékaři předepsali Trazodone.

– Voják z Indiany vojín David Lawrence bral Trazodone v kombinaci se Zolofte, když ve vězeňské cele v roce 2010 zabil velitele Talibanu. Lawrence obvinili z úkladné vraždy. Podle FDA braní těchto léků v kombinaci může způsobit „změněné vědomí, zmatenost, halucinace a kóma.“ [/quote]

To je zajímavé vzhledem k tomu, že Aaron Alexis rovněž trpěl PTSD, výpadky a záchvaty hněvu už roky před tím, kdy začal dostávat léčbu od Úřadu pro veterány. Byl snad na více než jednom antidepresivu v době toho řádění?

Jak už jsme včera zdůrazňovali, média establishmentu se štítí vytváření vazeb mezi řáděním Alexise a antidepresivy, ač stovky dalších případů sebevražd, vražd a masových střeleb je s psychiatrickými léky spojených.

Nejspíš proto, aby si ochránili výnosy z reklam za 2,4 miliardy dolarů, které každoročně pochází od farmakologických společností, tak média zanedbávají potřebu byť jen zabývat se otázkou psychiatrických léků, a místo toho ze řádění obviňují útočnou pušku AR-15, o níž úřady potvrdily, že ji Alexis ani nepoužil.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com