Dnes ráno italský magazín Panorama zasadil poslední ránu americké špehovací agentuře poklesnuvší tak do nové hlubiny, když vystavil upoutávku na nový článek, co má vyjít zítra s prostým tvrzením: „NSA odposlouchávala papeže.“ Podle zprávy Reuters se tato „špionážní agentura napíchla na telefonní hovory Vatikánu dost možná i v době, když se diskutovalo o nástupci bývalého papeže Benedikta, avšak Svatá stolice řekla, že o takovéto aktivitě nevěděla.


Magazín Panorama řekl, že mezi těmi 46 miliony telefonními hovory, co k Agentuře národní bezpečnosti (NSA) přitekly z Itálie mezi 10. prosincem 2012 a 8. lednem 2013 byly i konverzace ve Vatikánu a z Vatikánu.“

Ale ač je ještě nejasné, jaké božské informace doufala NSA, že špehováním Vatikánu odhalí, je hlavolamem, že podle Panorama je jedním z důvodů ilegálního napíchnutí udržování přehledu o „hrozbách finančnímu systému.“ Můžeme jen předpokládat, že to znamená udržování vrcholných aktivit Goldmana Sachse po celé planetě: konec konců, když člověk zachytí boží telefonní volání, tak ho nejvíce zajímá, co dělá banka plnící boží vůli.

Od Reuters:

[quote align="center" color="#999999"]

Mluvčí Vatikánu otec Federico Lombardi, když ho požádali o komentář k této zprávě, řekl: „Není nám znám žádný výstup z tohoto případu a v žádném případě nás to neznepokojuje.“

Mediální zprávy založené na odhaleních uprchlého Edwarda Snowdena bývalého operativce americké zpravodajství, co dostal azyl v Rusku, tvrdí, že ve stejné době prosince až ledna NSA špehovala i francouzské občany.

Panorama uvádí, že zaznamenané vatikánské telefonní hovory NSA katalogizovala do čtyř kategorií – záměry vůdců, hrozby pro finanční systém, zahraničně politické cíle a lidská práva.

Benedikt letos 28. února rezignoval a jeho nástupce papež František byl zvolen 13. března .

„Je děsivé“, že odposlouchávali hovory až do začátku konkláve, které zvolilo Františka, řekl Panorama bývalý kardinál Jorge Mario Bergoglio z Argentiny.

T ento magazín rovněž uvádí, že je tu i podezření, že monitorována byla i římská rezidence, kde před konkláve někteří z těch kardinálů bydleli.[/quote]

To naznačuje, že další americký velvyslanec ve „spojenecké“ zemi bude předvolán, i více otázek o tom, jak se utrácí peníze amerických daňových poplatníků, více rozhořčení veřejnosti a ještě více zlé vůle (je-li to vůbec možné) vůči tomu ohromnému globalistickému amerického  superstátu, který už se nezodpovídá nikomu kromě sebe a několika vybraných oligarchů.

Tyler Durden

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com