Americká bitevní loď Milwaukee, která plula z kanadského Halifaxu přes základnu a vojensko-námořní leteckou stanici vojenského námořnictva USA Mayport ve Floridě do domácího přístavu San Diego ve státě Kalifornie, se porouchala v otevřeném moři 11. prosince, píše The Navy Times. Vydání podotýká, že loď byla odevzdána do provozu před 20 dny, 21. listopadu.


Loď byla dopravena za pomoci vlečné lodě na základnu vojenského námořnictva USA ve státě Virginie. Posádka Milwaukee a techničtí odborníci vyjasňují v současné době příčinu poruchy.

Podle předběžné verze k incidentu došlo v důsledku toho, že se kovové částice dostaly do filtru mazacího oleje, což zapříčinilo výpadek motoru.

Problémy s hlavní pohonnou jednotkou lodě začaly hned po vyplutí z Halifaxu, píše The Navy Times. Počítačový systém lodě varoval před možnou poruchou. Odborníci očistili filtr od kovových částic, a Milwaukee pokračovala v plavbě.

Avšak v průběhu zkoušek kormidla se tlak oleje ve filtrech znovu prudce snížil v souvislosti s nahromaděním kovových částic.

Úřady USA už byly o incidentu informovány. Americký senátor John McCain označil zprávu o poruše lodě za „velmi znepokojivou" a vyjádřil naději, že vojenské námořnictvo USA důkladné vyšetří příčiny tohoto incidentu a povolají viníky k odpovědnosti.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]