Daniel Chong (25) měl opravdu smůlu. Agenti protidrogové jednotky ho zavřeli do vězení a zapomněli na něj. V cele strávil pět dní, pil jen vlastní moč. Teď dostane více než tři miliony eur jako formu odškodnění. Chonga zadrželi v San Diegu v roce 2012 během domovní prohlídky, kde našli 18 tisíc tablet extáze. Protidrogová jednotka jej umístila do cely bez oken. Oznámili mu, že proti němu nebudou vzneseno obvinění a pustí ho.


Jenže pro něj už v ten den nikdo nepřišel, ani dalších pět dní. Bez vody, bez jídla, bez jakéhokoli vysvětlení zůstal Chong uvězněn v prostoru 1,5 x 3 metry.

"Neseděl jsem tam potichu. Vřískal jsem a kopal do dveří," popisuje svou snahu Chong, který postupně ztrácel střízlivý rozum.

"Byl jsem smířený s tím, že umřu, jen jsem chtěl vědět, co se děje. Byla to velmi, velmi špatná náhoda," říká teď již svobodný muž.

Chong se nakonec dostal ven. Našli ho dehydrovaného, ​​pokrytého vlastními výkaly. Pil jen moč, jeho ledviny byly těsně před selháním. Doposud má trauma. To má zmírnit odškodné, které mu přiřkl americký soud.

Za pět dní utrpení mu vyplatí tři miliony eur. Věznice i úřad přiznávají chybu. Díky tomuto případu zpřísnily kontrolu cel, namontují do nich kamery, aby podobným náhodám do budoucna předešli.

Zdroj:  rt.com